Ilyen autókat vennének a magyarok

GettyImages-1406076998

A magyarok többsége még mindig a hagyományos autót választaná szemben a villanyautókkal, legyen az konnektoros vagy sima hibrid. Ráadásul a magyarok majdnem negyede egyáltalán nem is szeretne autót vásárolni - derült ki a Pulzus Kutató Totalcar megbízásából készült felméréséből.

Az elektromos autók térnyerése látványos, de a vásárlók egy része attól tart, hogy alacsony a hatótávolságuk és nem lehet őket elég sok helyen tölteni.

Egyre több új autó talál gazdára

Az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA) szerint a pandémia óta egyre többen vásárolnak ismét új autót, ám a hazai piacon más a helyzet: a Datahouse statisztikáiból kiderül, hogy az év első hónapjában alig több mint 47 ezer autót helyeztek forgalomba, ami közel 2 százalékos visszaesést jelent éves szinten. 2019 hasonló időszakában majdnem 61 ezer új autó kapott rendszámot, így több mint 20 százalékos a hanyatlás.

Ha ugyanannyiba kerülne, villanyautó helyett a hagyományosat vásárolnák meg a magyarok
Ha ugyanannyiba kerülne, villanyautó helyett a hagyományosat vásárolnák meg a magyarokHalfpoint Images / Getty Images Hungary

Bár a megkérdezettek közül vásárláskor a legtöbb honfitársunk a hagyományos autót részesítené előnyben, Magyarországon is növekszik az elektromosautó-flotta. 

A nők sima hibridet választanának

A Totalcar utána járt annak,hogy a magyarok vajon villanyautót, konnektorról tölthető hibridet, sima hibridet, vagy hagyományos motorral szerelt kocsit (dízelmotorosat vagy benzinest) vennének-e szívesebben. 

A Pulzus Kutató felmérése alapján kiderült, az elektromos autókat lényegében azonos arányban választanák a nők és a férfiak, míg a sima hibridek inkább a nőknek jönnek be, a konnektorosak pedig a férfiaknak.

Ugyancsak szétszórja a mezőnyt a végzettség és a korosztály szerinti bontás, de az is befolyásoló tényező, hogy egyre több városban már fizetnie kell a parkolásért a tisztán villanyautóknak és a zöld rendszámra jogosult konnektoros hibrdeknek.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra