Leszbikus viszonya miatt került feketelistára Hollywoodban Anne Heche

GettyImages-104604493

Anne Heche azt állítja, hogy feketelistára tette őt Hollywood, mert viszonya volt Ellen DeGeneres-szel.

A Page Six-nek adott interjújában a színésznő visszatekintett korábbi kapcsolatára a talkshow házigazdájával.

Ez nem egy hosszú távú szerelmi kapcsolat volt – emlékezett vissza Heche, aki 1997 és 2000 között járt DeGeneres-szel. Ez volt az a pillanat az életemben, amikor kiállhattam azért, amiben gyerekkorom óta hiszek.

Anne Heche természetesen a címlapokra került, amikor meghívta DeGenerest, hogy kísérje el a Vulkán 1997-es premierjére. Visszaemlékezett, hogy a következmények gyorsak és kegyetlenek voltak, hiszen akkor még nem volt elfogadott, ha valaki vállalja azt, hogy a saját neméhez vonzódik. 

Tíz évig nem csináltam stúdiófilmeket, és kirúgtak egy 10 millió dolláros projektből is – tette hozzá.

GettyImages-104799649
Steve Granitz / Getty Images Hungary

Az egyik film, amelyről Heche már a hírhedt premier előtt tárgyalt, a nagy költségvetésű romantikus vígjáték, a Hat nap, hét éjszaka volt, amelyben Harrison Ford oldalán játszott. Miután nyilvánosságra került viszonya DeGeneres-szel, úgy tűnt, a stúdió már nem akarja őt a szerepre, sőt azt is közölték vele, hogy nem fogja megkapni.

Felidézte, hogy egy reggel otthon volt DeGeneresszel, amikor a Harrison Ford felhívta telefonon, és azt mondta:

Őszintén szólva, kedvesem, nem érdekel, hogy kivel fekszel le. El kell készítenünk egy romantikus vígjátékot. Szóval csináljuk a lehető legjobban.

Ezért Harrison Ford a hősöm. Mögém állt olyankor, amikor mindent felboríthatott volna, amiért kiálltam – folytatta.

Annak ellenére, hogy az évek során több tucat televíziós műsorban és filmben szerepelt, nyilvánvaló, hogy Heche arra a legbüszkébb, amit a társadalmi normák megváltoztatásában játszott szerepének tekint – még ha kissé ki is siklott a karrierje emiatt.

Anne Heche egyébként hamarosan a 13 perc című főszereplőjeként látható majd. Erről elmondta, nagyon örült, hogy Lindsay Gossling rendezővel dolgozhat együtt, mert „egy katasztrófafilmben társadalmi problémákkal foglalkozik”, ami keveseknek jut osztályrészül. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra