2020 legjobb társasjátékai: ezek voltak a nagy kedvenceink

A társasjátékok Gombóc Artúrjait idén is elláttuk játékajánlókkal. Mutattunk társasokat sorozatrajongóknak, fantasymániásoknak és azoknak, akik nehezen tűrik a lakásba zárt estéket. Eláruljuk, hogy ezek közül melyek voltak a mi kedvenceink.

Az idei év még azoknak sem volt egyszerű, akik szerencsésen átvészelték a vírusidőszak hányattatásait. Nem olyan nehéz befordulni, ha hosszú távon egy térben rekedünk az ideiglenes munkaállomásunkkal, hőn szeretett családtagjainkkal és kiszellőztethetetlen gondolatainkkal, de talán lassan, egy évvel a vírus felbukkanása óta már mind kidolgoztunk egy stratégiát, hogy megelőzzük a bezártsággal járó szorongás elhatalmasodását. Egy társasjátékparti például remek lehetőség, hogy fejben is letegyük a munkát, és közelebb kerüljünk azokhoz, akikkel egy fedél alatt élünk. Mi ezekkel a játékokkal vezettük le a feszültséget!

Thanos: Avengers Infinity War

Nem kell Bosszúállók-rajongónak lenni ahhoz, hogy az embert magával ragadja a Thanos: Avengers Infinity War című játék. Még a történetet sem feltétlenül kell hozzá ismerni – habár a játék nagyszerűen megidézi a filmszéria hőseinek Thanos elleni nagy csatáját. A játékosok feladata, hogy minél több hőst toborozzanak, és összefogjanak, hogy együtt győzzék le a galaktikus főgonoszt. A játék azonnal magával ragad, a különböző nehézségi szinteknek hála pedig megunhatatlan. 

Zombie Kidz: Evolúció

Zombie Kidz, mint ahogyan a neve is utal rá, alapvetően egy gyerekek számára készült társasjáték. De kerüljön csak egy felnőtt kezébe! A játék története egyszerű – bátor diákokká lényegülve kell megvédenünk az iskolát a zombitámadástól –, a kivitelezés pedig zseniális: a szabályok és a karakterek ugyanis minden elvégzett küldetés után fejlődnek, így egyre nagyobb kihívásokkal nézhetünk szembe. Pedig a Zombie Kidz első körei sem kifejezetten egyszerűek, bizony nem kis kurázsi, csapatmunka és leleményesség szükséges ahhoz, hogy visszaverjük az élőholtak támadását. Tökéletes családi társasjáték.

Az utolsó erőd

Ez az év a kooperációs, vagyis az együttműködésen alapuló társasjátékok éve volt. (Talán nem véletlen: még soha nem volt ilyen nagy szükségünk egymás támogatására.) Az utolsó erődben szintén csapatjátékosként kell együttműködnünk játékostársainkkal, a válogatott bestiák ugyanis nem kímélik az erődöt, ahová a birodalom megmentésére sietett hősök szorultak. A játékot nem egyszerű legyőzni, a csata hevében valódi ostromélményben lehet részünk. A fantasyrajongók és a kihívásokat kedvelők nagy kedvence lehet. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek