Az egész egy ötperces trükkel megoldható, amitől még akár finomabb is lehet a sütemény.
Miért süllyed le?
A laza, könnyű tésztában főleg a nagyobb (= nehezebb) gyümölcsdarabok engedelmeskednek a legkönnyebben a gravitációnak. A meggyeknek segítenünk kell abban, hogy megtapadjanak a helyükön.
A legismertebb megoldás az, hogy lisztben forgasd meg a lecsöpögtetett meggyeket, és ha már itt tartasz, tegyél a lisztbe egy kis fahéjat, esetleg darált mandulát, keksz- vagy zsemlemorzsát is, így extra ízt adhatsz neki.
Ha pedig az a cél, hogy a gyümölcsök ne elszórva legyenek a tésztában a sütés végére, hanem kifejezetten a tetején, akkor érdemes néhány percig sütni a tésztát, és csak ezután rászórni a meggydarabokat.
A tökéletes eredményhez az is nagyon fontos, hogy sütés közben ne nyisd ki a sütő ajtaját, ne is szurkáld, így nem esik össze a piskóta.