Merre induljon, aki húsmentes hamburgert enne?

Nagy reményekkel ugrottunk fejest a húsmentes hamburgerek kínálatába, legnagyobb sajnálatunkra viszont csak a kóstolt burgerek száma miatt nem maradtunk éhesek a teszt végére.

Szögezzük le az elején: nem, nem egy kategória a két hamburger. A Beyond Meat húspótló legfőbb összetevője a zöldborsófehérje. Budapesten nyár óta lehet kapni az ebből készült, teljesen vegán, vagyis állati eredetű alapanyagoktól mentes hamburgereket. Mivel a Beyond Meat nem tartalmaz szóját, glutént, valamint GMO- és koleszterinmentes, tényleg szinte bárki fogyaszthatja, csökkentve a húsipar környezetkárosító hatását.

És ezzel el is jutottunk a közös pontra, ugyanis épp a fenntarthatóság fontossága az, amit megpróbál meglovagolni a Burger King legújabb szendvicse, ami a cég ígérete szerint épp olyan, mint az eredeti Whopper. A főként szója- és búzaproteinből álló pogácsa hiába mentes az állati eredetű összetevőktől, a Burger King ugyanarra a rácsra dobja rá, amin a húspogácsák sülnek – elmondásuk szerint a füstös íz elérése érdekében. Emellett pedig a szendvics majonézt is tartalmaz, csakúgy, mint az eredeti, úgyhogy vegánok, ez a hamburger nem nektek készült.

A Rebel Whopper tényleg nem akar más lenni, mint ami: egy, a korábbinál fenntarthatóbb módon előállított szendvics. Megnéztük, hogy sikerült-e betartania a Burger Kingnek az ígért 100% Whoppert, és merre induljunk, ha valóban húsmentes, de hússzerű burgerre vágyunk.

Oszd meg másokkal is!
Mustra