Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?

Gyerekek és felnőttek – mind még csak tanuljuk a környezetvédelmet, pedig bolygónk megóvása az egyik legégetőbb kérdés lett napjainkra. A Föld napja alkalmából ismét kapható Gévai Csilla Nagyon zöld könyve, mely erről a létkérdésről mesél érthetően, humorral és szerethetően.

Egyre többször gyerekeink a tanítóink, ha a világ legfontosabb kérdéseiről van szó. A Föld megmentése iránti elkötelezettségből mostanában épp egy svéd tini mutat példát szülőknek, politikusoknak és a felnövekvő generációknak.

Szülőként az együtt gondolkodás lehet a kulcs, ha aktívan részt szeretnénk venni a világmegváltásban. Fontos, hogy minél többet beszéljünk róla, mit tehetünk a családban annak érdekében, hogy megóvjuk a környezetünket, honnan és mit kellene megtanulnunk ahhoz, hogy előretekintve jobbá tehessük a körülöttünk lévő világot.

Gévai Csilla: Nagy zöld könyv, Pagony
Gévai Csilla: Nagy zöld könyv, Pagony

Gévai Csilla író, illusztrátor és pedagógus könyve (mely április 22-ére jelenik meg a Pagonynál) ebben segít, mert egyszerre szól felnőtthöz és gyerekhez, nem hibáztat, és nem a múltban elkövetett hibákra, hanem arra irányítja a figyelmet, hogy igenis tehetünk a világunk megmentéséért. Olyan fogalmak közt segít mindenki számára érthetően eligazodni, mint az ökológiai lábnyom, túlnépesedés vagy éppen a klímaváltozás – szókészletet is ad a Földünket érintő legfontosabb kérdések megbeszéléséhez. 

A nyolcéves kortól ajánlott (vagyis nyolc év feletti gyerekeknek és szüleiknek szóló) könyv nemcsak informál, de beszélgetésre hív fel, annak érdekében, lássuk át a bolygón működő kölcsönhatásokat, és merjük megkérdőjelezni azt, amit eddig evidenciának vettünk. 

Ettől a közös gondolkodástól lesz élő és igaz a Föld napja üzenete: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

Oszd meg másokkal is!
Mustra