Ezek minden idők legtöbbször újranézett filmjei

Rachel McAdams és Ryan Gosling az esőben csónakázva a Szerelmünk lapjaiban, vagy Patrick Swayze és Jennifer Grey tánca a Dirty Dancingben – olyan jelenetek ezek, amiket bárhol, bármikor, bármilyen körülmények között meg tudsz nézni.

Vannak filmek, amiket újra és újra meg kell nézned, még akkor is, ha nem Oscar-díjas alkotások, ha már láttad ezerszer és kívülről fújod minden sorukat. Nem számít, hogy a strandra indulva, törölközővel a nyakadban hallod meg a főcímzenéjüket, vagy, hogy a karácsonyfa alól kell előmásznod, ajándékok halmaival mit sem törődve magad mögött hagysz értük mindent. A Buisness Insider összegyűjtötte minden idők legtöbbször újranézett filmjeit, mi pedig elhoztuk nektek azokat, amik minket is a tévé elé vonzanak rejtélyes varázsukkal.

A keresztapa (1972)

A keresztapa minden idők egyik legnagyszerűbb filmje, ami elsőként tárta fel a maffia világának működését, amire még a legbefolyásosabb gengszterek is áldásukat adták, olyannyira, hogy az esküvői jelenetben násznépként szerepet is kaptak. 

E. T. – A földönkívüli (1982)

A gyerek, a kutya és a labda a színpadon biztos siker. Ezt az E.T. óta úgy is mondhatjuk, hogy a gyerek és a bájos, haza vágyódó földönkívüli biztos siker a filmvásznon. Ráadásul ez volt Drew Barrymore egyik első szerepe, és azóta számos filmben a szívünkbe lopta magát.

Vissza a jövőbe (1985)

Nem számít, hogy hány éves, hogy melyik generációhoz tartozol, ha sci-fi rajongó vagy, a Vissza a jövőbe trilógia elől biztosan nem menekülsz. Ráadásul mióta magunk mögött hagytuk 2015. október 21-ét, a napot, amikor Marty McFly először utazott a jövőbe, tovább tanakodhatunk azon, hogy mikor jön el a filmkészítők által megálmodott légdeszkák kora.

Dirty Dancing (1987)

„Bébit senki sem ültetheti a sarokba!” – kiáltja Patrick Swayze, és elkezdődik a jelenet, ami a film katarzisához vezet, és biztos vagyok benne, hogy minden lány titkos bakancslistáján szerepel, hogy egyszer eltáncolja Baby és Johnny produkcióját. Bizony, az enyémen is.

Némó nyomában (2003)

A Pixar klasszikusa minden idők egyik legjobb animációs filmje. A kedves történetben és az imádnivaló karakterekben  mindenki megtalálja a saját sztoriját, és ha rossz napod van, tudd, nem tehetsz mást, csak úszkálj!

Bajos csajok (2004)

Aki járt középiskolába, tudja, hogy milyen nehéz minden nap megfelelni a minden irányból érkező elvárásoknak, főként akkor, ha frissen pottyansz be egy új közösségbe, és úgy döntesz, hogy a menő csajok csapatát szeretnéd erősíteni. Néha Lindsey Lohan és Rachel McAdams kell hozzá, hogy tudd, jó, hogy nem tetted.

Szerelmünk lapjai (2004)

A Szerelmünk lapjai a kétezres évek egyik legszebb szerelmes története volt, és ritkán fordul ugyan elő, de a film sokkal jobban sikerült, mint az alapjául szolgáló regény. Azóta rajongunk Rachel McAdamsért és Ryan Goslingért együtt és külön-külön is.

A randiguru (2005)

Azok a filmek, amikben benne van Will Smith keze, nem sülhetnek el rosszul, bár A randiguruban Kevin James-szel az oldalán teszik felejthetetlenné ezt a vígjátékot. Ez a könnyű limonádé bármelyik esős vasárnapon megállja a helyét.

Az ördög Pradát visel (2006)

Akinek már volt keménykezű főnöke, előszeretettel fordul egy rossz nap után, egy tábla csoki társaságában Az örgöd Pragát visel című filmhez. Mind megtanultuk belőle, hogy a kemény munkának megvan a gyümölcse, de ha nem értékelik, amit csinálsz, akár be is vághatod a telefonod egy szökőkútba. Mindenesetre néha jó eljátszani a gondolattal.

Csillagok háborúja: Az ébredő Erő (2015)

Hihetetlen, de az összes Csillagok háborúja közül Az ébredő Erő a legtöbbet újranézett rész. Nem csak azért szeretjük, mert nagyon régóta vártuk a folytatást, hanem azért is, mert a főszerepbe ezúttal egy belevaló lány került, akinek még csak Skywalkernek sem kell lennie ahhoz, hogy felvegye a harcot a sötét oldallal.

Oszd meg másokkal is!
Mustra