A tészta főzővize aranyat ér: ki ne öntsd!

A lábasban hátramaradt zavaros vízzel sokat javíthatsz a szószok állagán.

A tésztafőzés után hátramaradó vízre hajlamosak vagyunk bosszantó, vagy teljesen felesleges melléktermékként tekinteni, ami a tésztafőzésben jártas séfek szerint bizony igencsak balga dolog. A zavaros, ragacsos főzőlé mosogatóba zúdításával ugyanis egy olyan hozzávalót pazarlunk el, amelyet akár a szószunk tökéletesítésére is felhasználhatnánk.

Legalább egy csészényit ments meg!

Amennyiben a tésztaszűrő alatt elhelyezett tárolóedényben felfogsz egy keveset az aranyat érő nedűből, olyan hozzávalóra tehetsz szert, amellyel könnyűszerrel véget vethetsz a paradicsomszószt felszínén kialakuló vizes pocsolyák jelentette lidércnyomásnak. A Huffington Post szerint emulgeálószernek is kiváló ugyanis a tésztafőzés után hátramaradt lé. Az olaj és a víz különválása okozta, egyszerre híg és csomós szószok állagán a tésztából kioldódó keményítő segíthet, amely a pocsolyák eltüntetése mellett testesebbé is varázsolja majd a főzetet.

Megéri a zavarosban halászni

A Serious Eats tesztjén is a keményítős vízzel összefőzött szósz teljesített egyébként a legjobban, Frankie Calenza pedig a paradicsomszósz helyrepofozása mellett a gombás és a kissé már leharcolt pesztós tészta maradványok feljavítására is ezt a trükköt használja.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.