Retus nélküli képek és plus-size modellek a Sports Illustratedben

Fekete címlapsztár, anyukák és plus-size modellek is szerepelnek a különszámban.

A SI 2018-as fürdőruhás kiadásában szereplő képeket egy kizárólag nőkből álló csapat készítette, és – láss csodát – még retus nélküli, a valóságot ábrázoló képeket is leközölt a magazin! Világszenzáció! A magukat fürdőruhában és mindenféle utólagos manipuláció nélkül is megmutató, a szokásosnál jóval gömbölydedebb plus-size modelleknek amúgy szemlátomást nagyon jól esett, hogy ezúttal nekik is kijutott a reflektorfényből.

Kicsik és nagyok

A Bustednak nyilatkozó egyik modell, a 183 centis és 46-os méretű Hunter McGradyt is sokkolta a felkérés, a fürdőruhás kiadásban szereplő másik plus-size modell pedig legszívesebben „torkaszakadtából üvöltött volna” mikor megtudta, hogy őt is kiválasztották. A méretes hölgyek mellett 5 anya is szerepel egyébként az idei fürdőruhás kiadványban, amely a retusálatlan képek és a plus-size modellek mellett egy fekete címlapsztárt is felvonultat.

@alyraisman is here to tell the world that women do not have to be modest to be respected. #SISwim 2018 @aerie

Sports Illustrated Swimsuit (@si_swimsuit) által megosztott bejegyzés,

55/3

Tényleg igyekeztek tehát a magazinnál, hogy a különböző testalkatú és bőrszínű nők minél nagyobb skáláját felvonultassák, bár azért az sokat elmond a magazinról, hogy a címlapsztár Danielle Harrington mindössze a 3. fekete nő, aki az 1964 óta minden évben kiadott magazin címlapjáig jutott.

McGrady és a másik plus-size modell, Kate Wasley mindenesetre szemlátomást repesett az örömtől, hogy végre a termetesebb nőknek is jut a reflektorfényből, a fekete-fehér, retusálatlan képeknek pedig különösen örültek. A „Saját szavaikkal” fantázianevű fekete-fehér sorozat a meztelen modellek testére pingált szavakkal a tette lehetővé a résztvevők számára, hogy valamilyen személyes üzenettel is előálljanak.

Nagyobb test, hosszabb feliratok

McGrady például többek között a „méltó”, a „rettenthetetlen” és a magabiztosság szavakkal próbálta érzékeltetni, hogy a testi adottságaitól függetlenül mindenki megérdemli, hogy emberszámba vegyék. E tekintetben mondjuk szemlátomást jól jártak a méretesebb hölgyek, sokkal nagyobb betűmérettel és/vagy hosszabb szavakkal dolgozhattak ugyanis, amikor kétlábon járó hirdetőtáblákká alakították őket.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek