BAFTA 2018: Katalin hercegné zöldben szimpatizál a feketébe öltözött színésznőkkel

A londoni díjátadón is a szexuális zaklatásé volt a központi téma. Nézd meg, mit viselt Angelina Jolie vagy Salma Hayek!

Vasárnap este tartották meg a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) díjkiosztóját a londoni Royal Albert Hallban, ahova a januári Golden Globe-díjátadóhoz hasonlóan feketébe öltözve érkeztek a szakmabeliek, mellyel világossá tették, hogy az Atlanti-óceán mindkét oldalán kiállnak a #TimeisUp (Lejárt az idő) mozgalom mellett. Sőt, az ünnepség előtt nagyjából 190 brit és ír színész (köztük Keira Knightley, Emma Watson és Emma Thomson) is aláírta az Observerben megjelent nyílt levelet, ami a munkahelyi szexuális zaklatások ellen foglal állást.

Emellett létrehozták a brit Justice and Equality Fundot, vagyis az Igazság és Egyenlőség Alapot. Ennek segítségével új tanácsadói hálózatot hoznak létre az áldozatoknak, illetve közösségi finanszírozással kampányt is indítanának. A Vogue értesülései szerint Emma Watson egymillió fontot (kb. 351 millió forintot) adományozott a kampányra, míg Keira Knightley 10 ezer fonttal, azaz nagyjából 3,5 millió forinttal támogatta a kezdeményezést.

Míg gyakorlatilag az összes A-listás színésznő feketében parádézott, addig a harmadik gyermekét váró Katalin hercegné diplomatikusan egy fekete szalaggal átfogott olajzöld Jenny Packham estélyit viselt az eseményen. Nem is nagyon tehetett volna mást, mivel a királyi család tagjainak szigorúan semlegesnek kell maradniuk a politikai vagy egyéb mozgalmak, kampányok iránt, de egyébként sem gyakran hordanak feketét, általában csak a temetéseken vagy a Remembrance Day-en.

A fekete ruhák tehát Los Angeles után Londonban is bebizonyítták, hogy tudnak olyan izgalmasak lenni, mint a színes estélyik. A galériára kattintva mutatjuk, hogy hogyan oldotta meg a dress code-ot például Angelina Jolie, Salma Hayek vagy Helena Bonham Carter!

Mustra