Minden idők egyik legostobább tervével állt elő a rotterdami rendőrség

Állítólag csak egy kisebb csoport tagjait szeretnék kérdőre vonni, hogy ugyan honnan van pénzük designer cuccokra. Most már csak azt kell eldönteniük, mit is keresnek.

A sok szempontból is zavaros és szinte biztosan kivitelezhetetlen kezdeményezés lényege, hogy a rotterdami rendőrök megállíthassák azokat a fiatalokat, akik gyanúsan drága ruhákban flangálnak az utcán. A tervet állítólag csak egy a rendőrök előtt már ismert, „gyanús” fiatalokból álló csoport tagjaival szemben alkalmazná a rendőrség. Az mondjuk még nekik sem egyértelmű, pontosan hogyan is nézne ki mindez a gyakorlatban.

"Méhecske van a farmerén?"

A Dazed és a rendőrség szerint a luxusmárkákban pávázó, 16-30 év körüli rotterdami fiatalokat tényleg le akarják egyébként vetkőztetni a rendőrök, akik arra volnának kíváncsiak, honnan van pénze Gucci és Balenciaga cipőkre az egyébként egész nap az utcán lógó srácoknak. A rendőrség szerint a számukra név szerint is ismert, dílergyanús személyeket faggatnák ki az utcán, az azonban erősen kérdéses, vajon tényleg tudják-e a rendőrök, mit is kéne keresniük.

"De hát szakadt... Ez most akkor jó vagy rossz?!"

Saját bevallásuk szerint sem tudják ugyanis jelenleg megállapítani, mi minősül gyanúsnak, a luxusmárkák egyre inkább szakadt rongyokra és értéktelen, ormótlan bácsi cipőkre emlékeztető termékeinek beható ismerete ugyanis nem túl meglepő módon nem tartozik a rendőrök erősségei közé.

Esélytelen

„Nem tudom megmondani, hogyan csinálnánk, hogyan tudnánk megkülönböztetni egy Prada cipőt egy Balenciaga cipőtől” – így a rendőrség teljesen fogalmatlan szóvivője.

HISZ MÉG A PÉLDA IS SÁNTÍT! AZOK KÖZÖTT HATALMAS A KÜLÖNBSÉG!

Két dolog van tehát, amit egyelőre nem nagyon tudnak a rendőrök: hogy lehetne a tehetősebb turisták zaklatása nélkül, csak a gyanús társaságra korlátozni az intézkedéseket; és hogy… mit is keresnek egyáltalán.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek