Ennél csúnyább ruhákkal még sosem álltak elő luxusmárkák

Három luxusmárka is plázás tetoválásokat megidéző mintákkal állt elő a Párizsi Divathét alatt. Vajon lehetséges ennél is ízléstelenebb ruhákat létrehozni? Valószínűleg lesz, aki megpróbálja!

Aki azt gondolta, hogy a Balenciaga telitalpú és gagyi „hűtőmágnesekkel” teli aggatott Crocs papucsa lesz a tudatosan a csúnyára és az ízléstelenre fókuszáló high fashion mélyrepülés non plus ultrája, úgy tűnik, tévedett: visszatértek a tribal tetoválások. Nem a valódi törzsi gyökerekkel rendelkező maoriak mintáiról van persze szó, hanem a bevásárlóközpontok tetoválószalonjainak albumaiban felbukkanó, gyanúsan ergya mintákról.

Ez üti a Crocs papucsot is

A fröccsöntött Crocs papucsokat lemészárló Demna Gvasalia ezúttal a másik márkájával, a csúnyát és a hétköznapit piedesztálra emelő Vetements-nal képviselteti magát a rusnyasági versenyben, ennél sokkal meglepőbb márkák is előálltak azonban hasonló göncökkel. A kínai luxus/trash márkától, a Sankuanztól mondjuk nem túl meglepő, hogy neonzöld törzsi mintákkal dobta fel a leopárdmintás sídzsekiit, a Dior Homme-tól viszont tényleg kevesen számítottak hasonló lépésekre.

VETEMENTS FALL-WINTER 2019 @voguerunway

VETEMENTS (@vetements_official) által megosztott bejegyzés,

Morcos szabó bácsik

Motoroskesztyűket és „alufóliával” bevont nadrágokat azért nem erőltettek a modelljeikre, a tökéletes szabásmintáiról és öltönyeiről ismert divatháztól az is elég váratlan húzás, hogy a szokásosan elegáns zakóikra tribal mintákat nyomtak. Vagy úgy bármit. A Dior Homme feje, Kris Van Assche által büszkén felemlegetett, 30-40 éves tapasztalattal rendelkező mesterszabók azért valószínűleg nem repestek az örömtől, amikor a tökéletes, testhezálló és elegáns zakóikra gusztustalan kis jeleket applikáltattak a Dior fejesei. A kollekció csúcsát azért valószínűleg ezek a nem túl szerény pólók jelentik:

Vajon van ennél lejjebb?

Az egy-két pólóval és néhány törzsi mintákkal megfűszerezett zakóval előálló Dior azért szerencsére csak néhány szett erejéig szállt alá a plázák alagsorába. Nem úgy a kizárólag hajléktalanokat és pánkokat felvonultató Vetements és a neonzöld leopárd mintákkal is elégedetlen Sankuanz.

Néhány keményvonalas Dior rajongó azért valószínűleg ettől is besokall majd, pár hőbörgő kommentelő és morcos szabó azonban valószínűleg nem nagy veszteség a Diornak, pláne hogy végre újra beszélnek róluk.

SANKUANZ AW18 SHOW <KILL THE WALL>

SANKUANZ OFFICIAL PAGE (@sankuanz_official) által megosztott bejegyzés,

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek