Az új divat még Kendall Jennernek is szörnyen áll

A férfi és az haute couture divathetet követően kezdetét vette a 2017-es őszi-téli kollekciókat felvonultató divathét sorozat New Yorkban. A hajtás után mutatjuk, hogy miben gondolkodtak a legismertebb tervezők, de megnézhezi azt is, hogy milyen lesz a plus-size és a puccéruha trend az év második felében!

Elstartolt a Raf Simons féle Calvin Klein

Szakmai körökben már hónapok óta mentek a találgatások arról, hogy vajon mit fog bemutatni a Diornak búcsút intő belga tervező New Yorkban. Bár nemcsak a francia divatháznál volt nagy a nyomás, itt is óriási a tét, mivel azt várják Raf Simonstól és jobbkezétől, Pieter Muliertől, hogy visszalehelje a Calvin Kleint a palettára és olyan menő amerikai márkákkal emlegessék egy lapon a jövőben, mint a Proenza Schouler vagy a Rodarte.

Ahogy az a debütáló tervezőknél lenni szokott, Simons is visszanyúlt a márka 1968-as gyökereihez és azt gondolta újra az aktuális trendeknek megfelelően. Ehhez pedig olyan celebeket sikerült beültetni a bemutató első sorába, mint Julianne Moore, Naomie Harris, Gwyneth Paltrow, Asap Rocky vagy a Calvin Klein kampányban is helyet kapó Millie Bobby Brown. “22 éves voltam, amikor először jártam Amerikában, mindig is az volt az álmom, hogy eljöhessek ide” – nyilatkozta Simons tervezőtársa, akinek James Dean és Barack Obama a kedvenc ikonjai. Tehát a Calvin Klein szerint bankárszerkóban, áttetsző műanyaggal bevont köntöskabátban, farmerben, oldalt csíkos nadrágban, pilótakabátban és tollas koktélruhában töltjük az őszi-téli szezont. Ide kattintva megnézheti, hogy hogyan unatkozta végig Anna Wintour a szezon legjobban várt showját.

MC-nek öltözünk Marc Jacobs szerint

Az ipar egyik legnagyobb showmanje tavaly a rave kultúrából merített inspirációt, idén pedig a Hip-Hop Evolution című dokumentumfilm volt rá nagy hatással. “New Yorkban születtem és nevelkedtem, de csak a High School of Art and Designban töltött évek alatt láttam meg, hogy mekkora hatással van a hip-hop a művészetre és az öltözködésre” – mondta a wwd.com-nak Jacobs a kollekcióról, amivel azelőtt a generáció előtt kívánt tisztelegni, amelyik egy életre meghatározta az utcai öltözködés alapjait. Tehát Jacobs egy olyan stílus előtt emelte meg kalapját, amit a New York-i lemezlovasok és a város fekete közössége fejlesztettek ki a 70-es évek végén.

A Park Avenue Armory előtt tartott bemutatót elnézve divatba jön az alkalmi sportcucc, a bézs, a retro stílusú platform, a prémgallér, a kordbársony kabát, a pasinadrág, a feltűnő kalap és a túlméretezett fukszok.

Jeremy Scott válasza az amerikai elnökválasztásra

Valamilyen formában a legtöbb amerikai divatház elmondta véleményét a kellemetlen helyzetről, Jeremy Scott például a maga módján, játékosan, de jól láthatóan paprikás hangulatban nyúlt a témához. “Mintha egy LGBTQ partit tartottak volna Mike Pence házában” – összegezte a látottakat a Vogue kritikusa, aki szerint Scott a szabadságjogok elnyomásának veszélyeire próbálta felhívni a figyelmet kollekciójával. A tréfásra sikerült kollekcióból szerettük a hippis patchwork nadrágot, a 90-es éveket idéző csíkos egyrészest, az Elvis Vegas-korszakát idéző darabokat, a pongyola szerű ruhákat valamint a Jézus arcával ellátott szereléseket.

Nagy lóvé van a teltkarcsú nők öltöztetésében

Szerencsére egyre több divatház alkalmaz 38-as méretűnél teltebb modellt és épít be kollekciójába olyan ruhadarabokat, amit a plus-size méretű nők is viselhetnek. Ez többek között annak tudható be, hogy a számokban gondolkodó divatipar meglátta a lehetőséget a plusz méretű nők öltöztetésében, mivel 2016-ban 20.4 milliárd dollár értékben adtak el pluszos méretű ruhát a piacon, míg ez a szám 2013-ban “csak” 17.4 milliárd dollár volt. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy mit tervezett Christian Siriano, Michael Kors vagy a Gypsy Sports!

Nem ússzuk meg a pucérruhát

Mivel nemcsak az haute couture héten, az A-listás vörös szőnyeges eseményeken és a hazai Story-gálán volt pucérruha cunami, hanem a New York-i divathéten is, így félő, hogy lassan a fast-fashion boltokban is megjelenik valamilyen formában a kacér trend. Ilyen ruhában gondolkodott a szezonban többek között a La Perla, a Calvin Klein és Prabal Gurung is.

Oszd meg másokkal is!
Mustra