A kókuszgolyót mindenki ismeri: igazi retro bulikaja, háztartási kekszből, kakaóval, cukorral, jobb esetben vajjal, igazi rummal, extra esetben közepében házi rumos meggyel.
Máshol is készítenek hasonlót: a rum ball angolszász alapja a csokis nápolyi, és ezután jönnek a már ismert összetevők. Ha igazi rumot használunk, garantáltan feldobja a hangulatot, sőt kicsit tehetünk bele a tej rovására, és ekkor inkább tejszínt használjunk még mellé. Gyerekeknek málnaszörppel vagy narancslével helyettesítsük az alkoholt!
Hozzávalók:
15 dkg csokis nápolyi
5 dkg apróra vágott dió
7dkg kókuszreszelék
5 dkg porcukor
5 dkg olvasztott vaj
0,5 dl rum
0,3-0,4 dl tej
- A nápolyit aprítógépben morzsásítjuk.
- Belekeverjük az összes többi hozzávalót, és golyókat formázunk
- Fél órára behűtjük, majd tetszőlegesen kakaóporba, kókuszreszelékbe, csokireszelékbe, cukorgyöngybe forgatjuk.