Gyerekkori emlékeket idéző habkarikák következnek, amik akár a fára, akár az ünnepi sütemény tetejére is kerülhetnek díszítésként.
Nem is kell hozzá más, csak néhány kimaradt tojásfehérje és cukor.
Hozzávalók (2 tepsihez)
10 dkg tojásfehérje (kb. 3 tojásé)
20 dkg kristálycukor
+ ételfesték (elhagyható)
A szobahőmérsékletű fehérjékhez adunk kétszeres mennyiségű kristálycukrot.
Egy lábasban vizet forralunk, és a cukros tojást fém vagy üveg edényben a gőz fölött, folyamatos keverés mellett felmelegítjük. Annyira, hogy már kellemetlen legyen az ujjunknak belenyúlni, de ne főjön meg.
Levesszük a tálat a gőzről, megtöröljük az alját, és kézi mixerrel addig verjük, míg szép fényes habot kapunk, amiben már szépen kirajzolódik a habverő nyoma, és tartása is van. Ha szeretnénk, oszthatjuk többfelé, és ételfestékkel megszínezhetjük
Csillagcsövű véggel ellátott habzsákba tesszük a habot, és sütőpapírral bélelt tepsikre dupla köröket rajzolunk a habcsókalapból.
Kb. 70-80 fokos sütőben, légkeveréssel kiszárítjuk. Ez 1,5-3 óra is lehet, sütője válogatja. Akkor jó, ha szépen le tudjuk húzni a sütőpapírról, és félbetörve nem nyúlós már a közepe.