Herczeg Zoltán nemcsak halott hírességeket vált aprópénzre, az Esterházy-fotót is lopta

Nem elég, hogy Herczeg Zoltán sztárdivattervező a legújabb RIP kollekciójában bizarr módon aprópénzre váltja a közelmúltban meghalt magyar és külföldi művészek arcképét,  a 444 azt is megtudta, hogy az Esterházy Péterről készült portrét a Könyvesblog fotósa, Valuska Gábor készítette korábban a Margó fesztiválnak.

A Margó fesztivál és a Könyvesblog fotósa így kommentálta a történteket a Facebook-oldalán:

"Amikor Herczeg Zoltán engedély nélkül csinál rip Esterházy polót az EP képemből és azt 9000ért árulja. Mondjuk lehet, hogy tudta, hogy nem adtam volna oda neki."

A 444 megkérdezte a történtekről magát Herczeg Zoltánt is, aki egy hosszú válaszlevélben elismerte, hogy valóban a netről nyúlta az Esterházy-képet, és senkitől sem kért engedélyt annak használatához. Emellett hozzátette: limitált szériás RIP-pólókból származó profitját örömmel átadja a kép tulajdonosának vagy az Esterházy családnak – ez a számítása szerint pólónként minden költséget levonva 2000 Ft.

ripcollection1
Herczeg Zoltán / empire.herczegzoltan.hu

Herzceg RIP-kollekciójában egyébként olyan közönségkedvenc sztárok szerepelnek Esterházy mellett, mint Bud Spencer, Prince, Somló Tamás, Psota Irén, Muhammad Ali, Szipál Márton és Lemmy.

Oszd meg másokkal is!
Mustra