Dupla a málna és dupla a mascarpone: benn a tésztában és felül a krémben. Ennél sokkal többet nem kell is elmondani erről a brownie-ról. Elhagyható persze a krém és a friss málna, akkor marad egy krémes-selymes-csokis süti málnával megszórva – azt sem sokat kínálgatni.
Ha mégis a brutálisabb verzió mellett döntünk, arra figyeljünk, hogy a kész, kihűlt brownie-ra hidegen kenjük a mascarponés krémet, ha pedig az egész sütit későbbre szánjuk, és ezért hűtőbe rakjuk, hagyjunk időt tálalás előtt, hogy a tészta kissé megmelegedjen, mivel a rengeteg vaj és csoki miatt a brownie tésztája a hűtés során megkeményedhet.
Hozzávalók: (20×20-as szögletes vagy 22 cm-es kerek forma)
a brownie-hoz
20 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
17 dkg cukor
5 dkg holland típusú kakaópor
6 dkg liszt
10 dkg mascarpone
3 nagyobb tojás
csipet só
2 tk. vaníliakivonat
10-15 dkg málna
a krémhez:
15 dkg mascarpone
2,5 dl tejszín
6 dkg porcukor
20 dkg málna
- A vajat és a csokit felkockázzuk, és gőz fölött – vagy mikróban 800 Watton, 2-3 perc alatt, többször átkeverve – összeolvasztjuk.
- A kakaót, cukrot, lisztet összekeverjük és a csokis vajhoz adjuk.
- A tojásokat simára keverjük a mascarponéval és a keverékhez mixeljük – semmiképp nem kell sokat keverni, fakanállal is dolgozhatunk, épp, hogy csak egynemű legyen a tészta – majd hozzáadjuk a csipet sót és a vaníliakivonatot is.
- Sütőpapírral bélelt formába öntjük, elegyengetjük, megszórjuk a málnával és 165 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.
- A krémhez a tejszínt félig felverjük, hozzáadjuk a porcukrot, majd a mascarponét és addig verjük, amíg kissé megkeményedik a hab. (Vigyázzunk, ne verjük túl.)
- A kihűlt brownie tetejére kenjük, és kirakjuk az ép, sérülésmentes málnaszemekkel.