Megint jól néztek ki a pasik Firenzében

Javában zajlanak a férfiaknak szóló divathetek: január 12-15-e között például Firenze adott otthont a Pitti Uomónak, amelyről Londonnal ellentétben nem a kollekciókat, sokkal inkább a street style fotókat emeljük ki. Mégpedig azért, mert ha utcai stílusról van szó, annak a négynapos vásár a Mekkája: egyszerre látni méretre szabott öltönyös urakat és széldzsekiben rohangáló fiúkat is. Galériánkban 16 képet talál, a folytatásban pedig összefoglaltuk a fontosabb "trendeket".

Azért is jobb a téli Pitti Uomo fotóit nézni, mint a júliusiét, mert itt elhisszük, hogy tényleg nem gyulladnak meg a háromrészes öltönyt viselő emberek - nem úgy, mint akkor, amikor kilométerekről látszik, hogy valaki szétizzadja magát, de azért mégis muszáj felvennie azt a szettet, hogy jól nézzen ki. A fotókat elnézve több közös pont is található a mostani szettekben. Ezek:

  • a pokrócsál: nagyjából három éve írtuk meg, hogy a pokróc lehet az új sál - ez végérvényesen egyébként tavaly ilyenkor dőlt el. Azt hittük, idén már nem látunk majd szőnyegbe csavart pasikat, de nem így lett - egyébként nem bánjuk, mert máson jól néz ki, csak magunkon nem tudjuk elképzelni (hiába vannak tele velük a fast fashion üzletek).
  • kalapok, sapkák: szinte mindenki viselt valamilyen fejfedőt. Nyilván csak azért, hogy felturbózza a szettjét, viszont érdekes látni, hogy a kötött tengerészsapkák még most is divatosak. 
  • sálak: ezekből nagyjából kétféle verziót lehetett látni. Az egyik a teljesen egyszerű, semleges (általában szürke) színű, illetve a feltűnő mintás változat.
  • kabátok: itt is feltűnt a nőknél már pár szezonnal ezelőtt megjelenő "kabátruha" trend, ami annyit akar, hogy az a leghangsúlyosabb részlete az összeállításnak. Főleg szövetkabátokra jellemző, de akadt egy-két statement darab a ballonok között is.
  • színek: bár általában minden a Pantone-körül forog, itt nyoma sem volt a rózsakvarcnak és a derűskéknek. Helyette találkozhattunk méregzölddel, törtfehéres-bézses árnyalatokkal és ami a legizgalmasabb: bordós rózsaszínnel.
  • szakállak: bár a Pitti Uomón eddig is csak elvétve lehetett divatszakállal találkozni, most már alig volt belőlük - csak olyanokon láttuk a fotókon, akiről elképzelhető, hogy nem a trend miatt növesztették meg.
  • lábbelik: cipők közül kizárólag kettőt lehetett látni - a sportos fazonokat és a bőrből készülteket, átmenet nem igazán volt.
  • nadrágok: kíváncsiak voltunk, hányan viselnek majd nagypapanadrágot - ezt a trendet kevesen vállalták be, a látogatók nagy része maradt inkább egy szűkebb fazonnál.

Apropó képek: nem is szaporítjuk a szót, lenti galériánkban megnézheti, miről is beszélünk - ha pedig megnézné, mit tanulhattunk tavaly, illetve azelőtt a Pitti Uomóból, akkor erre, illetve erre tessék.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek