Igazi tiramisu rajongó vagyok, hiszen a maga egyszerűségével egy nagyszerű édesség, amit bármikor képes lennék bekanalazni.
A karácsonyhoz nálam hozzátartozik a gesztenye, a gesztenyés édességek. Így ez a klasszikus desszert is átalakult gesztenyéssé, és hogy még gusztusosabb legyen a tálalása, adagoljuk ki poharakba. 20 perc munkával kész is az elegáns ünnepi desszert.
Hozzávalók (8-10 adaghoz):
50 dkg jó minőségű gesztenyepüré
50 dkg mascarpone
4 dl hideg habtejszín
2 evőkanál porcukor
10-12 dkg babapiskóta (ha kapunk korong formájút, akkor azzal egyszerűbb dolgozni)
2 dl kávé (gyerekeknek koffeinmentes)
1 evőkanál rum vagy vaníliakivonat (elhagyható)
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor vagy étcsokoládé reszelék
- A hideg tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük.
- A mascarponét kikeverjük a felengedett gesztenyepürével, a rummal (vagy vaníliakivonattal), és több részletben beleforgatjuk a tejszínt. Nyugodtan dolgozhatunk a robotgéppel is tovább, óvatosan, alacsony fokozaton.
- A krémet habzsákba töltjük, és nyomunk belőle egy réteget a poharak aljába.
- Jöhet rá egy réteg kávéban megmártott babapiskóta, majd krém és újabb piskóta. A rétegzést addig folytatjuk, amíg megtelnek a poharak, a lényeg, hogy krém jusson felülre. Tálalásig hűtőben tároljuk, majd megszórjuk cukrozatlan kakaóporral vagy csokoládéreszelékkel.