A próbababán minden jobban áll

Zanza!

Számos körképen voltunk már, viszont eddig minden esetben mi válogattuk össze a szetteket a fotókhoz. Most úgy döntöttünk, megnézzük azt, hogyan mutatnak a boltok visual merchandiserei (kirakatrendezői, üzlettervezői) által megálmodott próbababaszettek húsvér embereken. Az eredményeken több helyen meglepődtünk: volt olyan, ahol azért, mert nem is gondoltuk volna, hogy ilyen jól mutat rajtunk és volt, ahol a valóságnak sajnos köze sem volt az elvárásokhoz. És nem, nem vagyunk orkok és krumpliszsákok, tök normál testalkatú emberek vagyunk, már amennyire ki lehet ilyet mondani, hogy normál testalkat: egyikünk magas, vékony fiú, másikunk 160 centis, 36-os méretű lány.

Springfield: nem vészes, de nem a stílusom

Először a Springfieldbe mentünk, mivel itt a kirakatban nem volt női szett, így csak egy férfit választottunk. A babán egész jól nézett ki a koncepció (póló-ing-zakó), viszont élőben azért bebizonyosodott, hogy nem teljesen praktikus. Az összeállításból leginkább a cipő tetszett. Kattintson a lenti képre és nézze meg, hogy nézett ki mindez felvéve!

Mango: messziről szép

Mivel tavaly nyáron a Mango szépen csendben megszüntette itthon az egyetlen férfirészlegét, így itt csak női szettet tudtunk fotózni. Bár a tetőtől-talpig fehér szett-től viszolygok, a babán nagyon elegáns és légies volt az összeállítás. A valóságban a nadrág szuper volt és a magassarkúval remekül mutatott, de a blézer olcsó hatású volt, a felső pedig kellemetlen műszálas anyagú, ami csak lógott rajtam, mint tehénen a gatya. Igazából a nadrág is simán lehet, hogy átlátszott volna, ha utcára megyek benne, szóval ezt a szettet így biztos nem vállalnám be annak ellenére sem, hogy a fotón egész emberi a látvány.

C&A: ezt még strandra se

Már a kirakatban kiszúrtam, hogy itt bajok lesznek, az én 160 centis magasságommal ugyanis a bő nadrágok egyszerűen nem passzolnak. Főleg nem bő felsővel. De szeritnem ez a kombó még a magas vékony nőkön is csak ront. Az üzletben egyszerű volt összeszedni a szettet, mert rögtön a bejárat mellé voltak kipakolva a ruhák, de sajnos a végeredmény pont olyan szörnyű, mint gondoltam. Az már a legkisebb baj, hogy a felső anyaga csapnivaló, nyári melegben hordhatatlan.

ZARA: félreszabott női ruha, "élőben" is jól működő férfi szett

A Zarában álmodni sem mertünk arról, hogy ez a férfi szett rajtunk is ilyen jól mutat, de végül pozitívan csalódtunk. Sajnos ugyanaz az öltönyt a boltban nem találták meg az eladók, mint amit a kirakatban is hirdetnek, de egy hasonlóra sikerült lecsaptunk. Egyébként az öltöny-sportcipő trenddel érdemes vigyázni, mert a nagyon formális zakó-nadrág párossal nem mutat jól, viszont egy lenből készült vagy sportzakó esetében nincs mitől félnie. 

A női ruhák közül amit kinéztünk a kirakatban épp nem volt kapható, így kerestünk egy másik, TRF-es szettet, fehér miniruhával, ezüst szandállal. Minden tök jó: azt leszámítva, hogy a ruha olyan mélyen dekoltált elöl, hogy fogalmam sincs, hogy lehet hordani – fotón még csak-csak elmegy.

H&M: a női tragikus, a pasi simán semmilyen

A H&M volt az a hely, ahol a próbababán még egész normálisan néztek ki az összeállítások, felvéve viszont elég fura lett a végeredmény. A férfi szett nekem túl világos, nem mernék egy ilyen nadrágban rohangálni a városban nyáron, ráadásul a fekete táskát sem értem igazából - nem annyira passzol az összképhez.

A női szett meg a próbababán isteni, rajtam viszont sírnivaló. Az olcsó, de bő szabású lenge póló senkin nem áll jól, akinek van melle – felvéve azonnal terhesruha lesz belőle. A shorttal nincs baj, viszont annyira picike, hogy eltakarja a "terhesruha", a full műszálas lebernyeg meg egyszerűen nevetséges: más ruhákkal talán nézhet ki jól, de funkciója nincs, az tuti. Ki nem mennék így az utcára.

Bershka: fesztiválszűz tiniknek való

A Bershka kirakatából nehéz volt olyan szettet választani, amiben nem nézünk majd ki vagy hippinek vagy suttyónak. Ez a férfiszett teljesen értelmezhetetlen számomra, nem igazán értem, hogy miért akar bárki tunikát hordani – ráadásul ilyen rövid dzsekivel. Rendben, ez a trend, viszont azért néha kicsit gondolkodjunk is mielőtt ész nélkül magunkra rántjuk azt, amiben minden második srác látható.

A rojtos női felső anyukafarmerrel nem csak első látásra meredek: a felsővel nincs különösebb baj, meg a nadrággal se, simán hordanám őket, de inkább külön-külön. Így együtt valahogy nem adták ki, úgy néztem ki, mintha nagyon menő szeretnék lenni életem első fesztiválján és ezért jól bevásároltam a Bershkában, mert elhittem, hogy ez tényleg menő, de még sosem láttam fesztiválozót közelről.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra