Újabb húsmentes recept következik. A zöldségekből készült fasírtok legalább olyan ízesek tudnak lenni, mint a húsosak. Ehetjük főzelékhez, salátához, de szendvicsbe is tökéletesen megfelel. Egy adagból nagyjából 15 golyónk lesz.
Mivel a gomba főleg fehérjéből áll, az abból készült fasírt nem csak formájában hasonlít a húsosra, hanem tápértékében is.
Hozzávalók:
50 dkg gomba
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 zsemle
1 tojás
1 kis csokor petrezselyem
1 evőkanál mustár
olaj vagy kókuszzsír
só, bors
- A gombát megtisztítjuk, nagyon apró darabokra vágjuk, így nem kell majd darálni.
- A hagymát is megpucoljuk, felaprítjuk, üvegesre pároljuk kevés olajon vagy kókuszzsíron. Rápréseljük a fokhagymát, majd jöhet a gomba is.
- Sózzuk és borsozzuk a zöldséget, néha megkeverve addig főzzük nagy lángon, amíg elfövi a levét, levesszük a tűzről.
- A gombához keverjük az apróra vágott petrezselymet, a mustárt, a megdarált zsemlét és a tojást. Alaposan összedolgozzuk.
- Vizes kézzel kis golyókat formázunk a masszából, enyhén ki is lapíthatjuk.
- Olajat hevítünk, közepes lángon kisütjük a fasírtokat.
Büszkék vagyunk arra, hogy az ország egyik legszélesebb borválasztékával várhatjuk Önöket! Áruházaink polcain az ismert magyar pincészetek népszerű borai mellett számos borkülönlegességgel is találkozhat. Célunk, hogy borkínálatunk minden eleme valóban a legjobb ár-érték arányt tükrözze