Íme a hét legmenőbb nyári kollekció

A Fashionisa gyűjtötte össze a 2014-es tavasz-nyár 10 legtöbbet másolt kollekcióját: kicsit továbbgondoltuk posztjukat, majd összeszedtük az itthon is kapható márkák hasonló kínálatát. Ha a Céline kollekciója volt a kedvence, de nem milliárdos, a Zarába induljon, ha Alexander Wang vagy a Chanel tetszett önnek a legjobban, rendelje meg neten ruháik kistestvéreit! Hajtás után mutatjuk, mit hol kap meg!

1. A legnépszerűbb: Céline és az absztrakt minták

A márka tervezője, Phoebe Philo tavaszi-nyári kollekciójához a művészetből merített ihletet: ruháin felfedezhetőek Yves Klein munkásságának jellemzői, a német expresszionizmus vonásai, a street art és graffiti stílusjegyei, illetve az orosz születésű francia festőnő, Sonia Delaunay hatása – írja az Another Mag.

Ha a képre kattint, még több ruhát lát! Balról jobbra: az eredeti Céline kollekció a kifutón, Nasty Gal koppintás, 46 ezer forintba kerül, H&M szoknya, 15 ezer forint körüli áron volt kapható februárban, Parfois kistáska, 6495 forint, zara felső, és a Nasty Gal ruha hátulról.
Ha a képre kattint, még több ruhát lát! Balról jobbra: az eredeti Céline kollekció a kifutón, Nasty Gal koppintás, 46 ezer forintba kerül, H&M szoknya, 15 ezer forint körüli áron volt kapható februárban, Parfois kistáska, 6495 forint, zara felső, és a Nasty Gal ruha hátulról.Fotó: Catwalking / Europress / Getty

Utóbbi Philo a selyemfelsőkre festett félköríves színes vagy fekete ecsetvonásokat vette át, a street art-ból pedig a graffitiszerű festést leste el.

Még több részletért kattintson a képre! Balról jobbra: Céline szett a kifutón, H&M ruha, Parfois táska, 9995 forint, Zara ruha, 9995 forint.
Még több részletért kattintson a képre! Balról jobbra: Céline szett a kifutón, H&M ruha, Parfois táska, 9995 forint, Zara ruha, 9995 forint.Fotó: Catwalking / Europress / Getty

Philotól a Zara, a Nasty Gal, és a H&M is inspirálódott – persze lehet, hogy az ő tervezőiket is az expresszionisták ihlették meg.

Kattintson a képre a többi részletér: Balról jobbra: Céline a kifutón, Zara felső 8995 forint, Zara ruha 14995 forint, és Anna Dello Russo Céline kabátban.
Kattintson a képre a többi részletér: Balról jobbra: Céline a kifutón, Zara felső 8995 forint, Zara ruha 14995 forint, és Anna Dello Russo Céline kabátban.Fotó: Catwalking / Europress / Getty

Nekünk is ez a kollekció a kedvencünk az alább felsoroltak közül, igazából örülünk a megfizethető verzióknak.

Balra a Céline szettje, jobbra a Zara 9995 forintos szoknyája.
Balra a Céline szettje, jobbra a Zara 9995 forintos szoknyája.Fotó: Catwalking / Europress / Getty

2. Christophe Kane

Kane botanikus ihletésű, biológiaórára való virág- és bibemintás pulóvereit, szoknyáit a Fashionista jövendölése szerint sokan fogják koppintani. A pulcsira nyomott bioszpuska tényleg menő ötlet, de egyelőre csak a Pixie Market próbálkozik a minta utcai divattá tételével.

Balról jobbra: Christophe Kane ruhája a kifutón, az ő mintájára hasonló virágokkal nyomott, 65 dolláros Pixie Market ruha, majd még egy Kane-szett.
Balról jobbra: Christophe Kane ruhája a kifutón, az ő mintájára hasonló virágokkal nyomott, 65 dolláros Pixie Market ruha, majd még egy Kane-szett.Fotó: Victor Virgile / Europress / Getty

Sokkal egyszerűbben átvehető elem viszont a pasztellszínű tréningre írt cuki felirat, mint Flower vagy Petal. Ez annyira adja magát, hogy nem is gondoljuk, hogy a Bershka vagy a Mango pont Kane-től inspirálódott volna, hisz a feliratos pulóverek szezonok óta divatban vannak: ha szeretne kicsit menőzni, vegyen egy pulcsit valamelyik fast fashion boltban, és mondja azt, hogy Cristophe Kane munkája: jó eséllyel barátainak fogalma sem lesz róla ki az, de biztos elismerően bólogatnak majd.

Kattintson a képre a többi ruháért! Balról jobbra: Kane Flower feliratú pulcsija, a Mango 6995 forintos pulóvere, Kane lila pulcsija és egy Topshop pulóver.
Kattintson a képre a többi ruháért! Balról jobbra: Kane Flower feliratú pulcsija, a Mango 6995 forintos pulóvere, Kane lila pulcsija és egy Topshop pulóver.Fotó: Catwalking / Europress / Getty

3. Alexander Wang

A tervező tavaszi-nyári ruháira a 90-es évek hatottak, ezen belül is a perverz explicitás és a naiv ártatlanság ellentétpárja jelenik meg markánsan ruháin: erre a kettősségre a legjobb példa a "Prental advisory: explicit content!" feliratú, helyenként áttetsző, ám mégis a lényeget takaró, angyali fehér pulóvere, melyen a cenzorálás keménységéből vicc lesz – írja az Annexe magazin.

A feliratot az Asos koppintotta gátlástalanul, de miért is ne tette volna, évtizedeken át ez a szöveg nézett ránk kedvenc CD-ink borítójáról. Az áttetsző panelek használatát viszont többen átvették, ahogy a téglalap alapba írt fekete-fehér szövegszerkesztést is.

Kattintson a képre a többi ruháért! Balról jobbra: Wang eredeti pulcsija, a Zara 9995 forintos, áttetsző panelekkel díszített verziója, Asos pulcsi. A kis képek közül balra fent egy 39 eurós Asos póló, jobbra fent egy 7995 forintos Pull and Bear pulóver, alul pedig egy 4995 forintos Pull and Bear pulóver látható.
Kattintson a képre a többi ruháért! Balról jobbra: Wang eredeti pulcsija, a Zara 9995 forintos, áttetsző panelekkel díszített verziója, Asos pulcsi. A kis képek közül balra fent egy 39 eurós Asos póló, jobbra fent egy 7995 forintos Pull and Bear pulóver, alul pedig egy 4995 forintos Pull and Bear pulóver látható.Fotó: Peter Michael Dills / Europress / Getty

4. Rag & Bone

A márka mélyen dekoltált V-nyakú felsőjét a hazai boltokban még nem láttuk, de a Nasty Gal-nál érdemes körülnézni, ha dizájnerpulcsi helyett megfizethető villantós mellényre vagy pulcsira vágyunk.

Balra egy 12880 forintos Nasty Gal felső, középen a Rag & Bone kifutója, jobbra pedig a Nasty Gal V-nyakú pulóvere.
Balra egy 12880 forintos Nasty Gal felső, középen a Rag & Bone kifutója, jobbra pedig a Nasty Gal V-nyakú pulóvere.Fotó: Victor Virgile / Europress / Getty

5. Chanel

A színes Chanel kollekció szivárványos mintája hatalmas sikernek ígérkezett: Tomcsányi Dóri még Karl Lagerfeldnél is gyorsabb volt, ő a 2013-14-es őszi-téli kollekciójának ruháira tette a színes ecsetvonásokat, míg a Chanel az idei nyári kollekció alapmotívumát látta benne – mintha Lagerfeld Tomcsányi saját festésű anyagaiból inspirálódott volna. Ezek után kicsit meglepő, hogy egyelőre csak a Pixie Market látott fantáziát a tarka ecsetvonásokban, és a Zaránál találtunk még valami ilyesmire emlékeztetőt.

Kattintson a képre a többiért! Balról jobbra: Chanel ruha, Tomcsányi ruha, egy 42 dolláros Pixie Market szoknya, és egy 5995 forintos Zara felső.
Kattintson a képre a többiért! Balról jobbra: Chanel ruha, Tomcsányi ruha, egy 42 dolláros Pixie Market szoknya, és egy 5995 forintos Zara felső.Fotó: Pascal Le Segretain / Europress / Getty

6. Marc Jacobs

A tervező bordó-fekete-fehér színben játszó maxiruháját láthattuk a terhes Drew Barrymore-on, rajta szörnyen állt: a Zara ugyanilyen színekben játszó minije valószínűleg több nőn mutat remekül, mint az eredeti, ráadásul megfizethető ára van.

Balra a Jacobs-ruha, jobbra a 14995 forintos Zara verzió.
Balra a Jacobs-ruha, jobbra a 14995 forintos Zara verzió.Fotó: Victor Virgile / Europress / Getty

7. Tom Ford

Ford szexszel ad el mindent, ennek megfelelően női ruhái is inkább szexisek, mint elegánsak vagy ötletesek. Alábbi zebracsíkos miniruhájának rövidebb és pinkebb derivációját Jessie J-n láthattuk, na ő úgy nézett ki benne, mint egy prosti. A Zara a kihívóan csillogó miniruhából egy hordható nyári ruhát csinált, ez esetben is kicsit jobban tetszik nekünk a fast fashion verzió, mint az inspirációs forrás.

Balra Tom Ford kifutója, jobbra a Zara 14995 forintos ruhája.
Balra Tom Ford kifutója, jobbra a Zara 14995 forintos ruhája.Fotó: Antonio De Moraes Barros Filho / Europress / Getty
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.