Íme a hét legmenőbb nyári kollekció

A Fashionisa gyűjtötte össze a 2014-es tavasz-nyár 10 legtöbbet másolt kollekcióját: kicsit továbbgondoltuk posztjukat, majd összeszedtük az itthon is kapható márkák hasonló kínálatát. Ha a Céline kollekciója volt a kedvence, de nem milliárdos, a Zarába induljon, ha Alexander Wang vagy a Chanel tetszett önnek a legjobban, rendelje meg neten ruháik kistestvéreit! Hajtás után mutatjuk, mit hol kap meg!

1. A legnépszerűbb: Céline és az absztrakt minták

A márka tervezője, Phoebe Philo tavaszi-nyári kollekciójához a művészetből merített ihletet: ruháin felfedezhetőek Yves Klein munkásságának jellemzői, a német expresszionizmus vonásai, a street art és graffiti stílusjegyei, illetve az orosz születésű francia festőnő, Sonia Delaunay hatása – írja az Another Mag.

Ha a képre kattint, még több ruhát lát! Balról jobbra: az eredeti Céline kollekció a kifutón, Nasty Gal koppintás, 46 ezer forintba kerül, H&M szoknya, 15 ezer forint körüli áron volt kapható februárban, Parfois kistáska, 6495 forint, zara felső, és a Nasty Gal ruha hátulról.
Ha a képre kattint, még több ruhát lát! Balról jobbra: az eredeti Céline kollekció a kifutón, Nasty Gal koppintás, 46 ezer forintba kerül, H&M szoknya, 15 ezer forint körüli áron volt kapható februárban, Parfois kistáska, 6495 forint, zara felső, és a Nasty Gal ruha hátulról.Catwalking / Europress / Getty

Utóbbi Philo a selyemfelsőkre festett félköríves színes vagy fekete ecsetvonásokat vette át, a street art-ból pedig a graffitiszerű festést leste el.

Még több részletért kattintson a képre! Balról jobbra: Céline szett a kifutón, H&M ruha, Parfois táska, 9995 forint, Zara ruha, 9995 forint.
Még több részletért kattintson a képre! Balról jobbra: Céline szett a kifutón, H&M ruha, Parfois táska, 9995 forint, Zara ruha, 9995 forint.Catwalking / Europress / Getty

Philotól a Zara, a Nasty Gal, és a H&M is inspirálódott – persze lehet, hogy az ő tervezőiket is az expresszionisták ihlették meg.

Kattintson a képre a többi részletér: Balról jobbra: Céline a kifutón, Zara felső 8995 forint, Zara ruha 14995 forint, és Anna Dello Russo Céline kabátban.
Kattintson a képre a többi részletér: Balról jobbra: Céline a kifutón, Zara felső 8995 forint, Zara ruha 14995 forint, és Anna Dello Russo Céline kabátban.Catwalking / Europress / Getty

Nekünk is ez a kollekció a kedvencünk az alább felsoroltak közül, igazából örülünk a megfizethető verzióknak.

Balra a Céline szettje, jobbra a Zara 9995 forintos szoknyája.
Balra a Céline szettje, jobbra a Zara 9995 forintos szoknyája.Catwalking / Europress / Getty

2. Christophe Kane

Kane botanikus ihletésű, biológiaórára való virág- és bibemintás pulóvereit, szoknyáit a Fashionista jövendölése szerint sokan fogják koppintani. A pulcsira nyomott bioszpuska tényleg menő ötlet, de egyelőre csak a Pixie Market próbálkozik a minta utcai divattá tételével.

Balról jobbra: Christophe Kane ruhája a kifutón, az ő mintájára hasonló virágokkal nyomott, 65 dolláros Pixie Market ruha, majd még egy Kane-szett.
Balról jobbra: Christophe Kane ruhája a kifutón, az ő mintájára hasonló virágokkal nyomott, 65 dolláros Pixie Market ruha, majd még egy Kane-szett.Victor Virgile / Europress / Getty

Sokkal egyszerűbben átvehető elem viszont a pasztellszínű tréningre írt cuki felirat, mint Flower vagy Petal. Ez annyira adja magát, hogy nem is gondoljuk, hogy a Bershka vagy a Mango pont Kane-től inspirálódott volna, hisz a feliratos pulóverek szezonok óta divatban vannak: ha szeretne kicsit menőzni, vegyen egy pulcsit valamelyik fast fashion boltban, és mondja azt, hogy Cristophe Kane munkája: jó eséllyel barátainak fogalma sem lesz róla ki az, de biztos elismerően bólogatnak majd.

Kattintson a képre a többi ruháért! Balról jobbra: Kane Flower feliratú pulcsija, a Mango 6995 forintos pulóvere, Kane lila pulcsija és egy Topshop pulóver.
Kattintson a képre a többi ruháért! Balról jobbra: Kane Flower feliratú pulcsija, a Mango 6995 forintos pulóvere, Kane lila pulcsija és egy Topshop pulóver.Catwalking / Europress / Getty

3. Alexander Wang

A tervező tavaszi-nyári ruháira a 90-es évek hatottak, ezen belül is a perverz explicitás és a naiv ártatlanság ellentétpárja jelenik meg markánsan ruháin: erre a kettősségre a legjobb példa a "Prental advisory: explicit content!" feliratú, helyenként áttetsző, ám mégis a lényeget takaró, angyali fehér pulóvere, melyen a cenzorálás keménységéből vicc lesz – írja az Annexe magazin.

A feliratot az Asos koppintotta gátlástalanul, de miért is ne tette volna, évtizedeken át ez a szöveg nézett ránk kedvenc CD-ink borítójáról. Az áttetsző panelek használatát viszont többen átvették, ahogy a téglalap alapba írt fekete-fehér szövegszerkesztést is.

Kattintson a képre a többi ruháért! Balról jobbra: Wang eredeti pulcsija, a Zara 9995 forintos, áttetsző panelekkel díszített verziója, Asos pulcsi. A kis képek közül balra fent egy 39 eurós Asos póló, jobbra fent egy 7995 forintos Pull and Bear pulóver, alul pedig egy 4995 forintos Pull and Bear pulóver látható.
Kattintson a képre a többi ruháért! Balról jobbra: Wang eredeti pulcsija, a Zara 9995 forintos, áttetsző panelekkel díszített verziója, Asos pulcsi. A kis képek közül balra fent egy 39 eurós Asos póló, jobbra fent egy 7995 forintos Pull and Bear pulóver, alul pedig egy 4995 forintos Pull and Bear pulóver látható.Peter Michael Dills / Europress / Getty

4. Rag & Bone

A márka mélyen dekoltált V-nyakú felsőjét a hazai boltokban még nem láttuk, de a Nasty Gal-nál érdemes körülnézni, ha dizájnerpulcsi helyett megfizethető villantós mellényre vagy pulcsira vágyunk.

Balra egy 12880 forintos Nasty Gal felső, középen a Rag & Bone kifutója, jobbra pedig a Nasty Gal V-nyakú pulóvere.
Balra egy 12880 forintos Nasty Gal felső, középen a Rag & Bone kifutója, jobbra pedig a Nasty Gal V-nyakú pulóvere.Victor Virgile / Europress / Getty

5. Chanel

A színes Chanel kollekció szivárványos mintája hatalmas sikernek ígérkezett: Tomcsányi Dóri még Karl Lagerfeldnél is gyorsabb volt, ő a 2013-14-es őszi-téli kollekciójának ruháira tette a színes ecsetvonásokat, míg a Chanel az idei nyári kollekció alapmotívumát látta benne – mintha Lagerfeld Tomcsányi saját festésű anyagaiból inspirálódott volna. Ezek után kicsit meglepő, hogy egyelőre csak a Pixie Market látott fantáziát a tarka ecsetvonásokban, és a Zaránál találtunk még valami ilyesmire emlékeztetőt.

Kattintson a képre a többiért! Balról jobbra: Chanel ruha, Tomcsányi ruha, egy 42 dolláros Pixie Market szoknya, és egy 5995 forintos Zara felső.
Kattintson a képre a többiért! Balról jobbra: Chanel ruha, Tomcsányi ruha, egy 42 dolláros Pixie Market szoknya, és egy 5995 forintos Zara felső.Pascal Le Segretain / Europress / Getty

6. Marc Jacobs

A tervező bordó-fekete-fehér színben játszó maxiruháját láthattuk a terhes Drew Barrymore-on, rajta szörnyen állt: a Zara ugyanilyen színekben játszó minije valószínűleg több nőn mutat remekül, mint az eredeti, ráadásul megfizethető ára van.

Balra a Jacobs-ruha, jobbra a 14995 forintos Zara verzió.
Balra a Jacobs-ruha, jobbra a 14995 forintos Zara verzió.Victor Virgile / Europress / Getty

7. Tom Ford

Ford szexszel ad el mindent, ennek megfelelően női ruhái is inkább szexisek, mint elegánsak vagy ötletesek. Alábbi zebracsíkos miniruhájának rövidebb és pinkebb derivációját Jessie J-n láthattuk, na ő úgy nézett ki benne, mint egy prosti. A Zara a kihívóan csillogó miniruhából egy hordható nyári ruhát csinált, ez esetben is kicsit jobban tetszik nekünk a fast fashion verzió, mint az inspirációs forrás.

Balra Tom Ford kifutója, jobbra a Zara 14995 forintos ruhája.
Balra Tom Ford kifutója, jobbra a Zara 14995 forintos ruhája.Antonio De Moraes Barros Filho / Europress / Getty
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek