Nem tagadom, a leveles tészta megszállottja vagyok. Rengeteg ételhez használható, kerülhet bele édes és sós töltelék is. Nem szoktam magam készíteni, sőt, annyira lusta vagyok, hogy még csak nem is a fagyasztottat veszem, hanem a készre nyújtottat.
Ezzel már tényleg csak annyi dolga marad az embernek, hogy kibontja a celofánt és kitekeri a sütőpapírra fektetett tésztát. Aki szereti a sült kolbászt mustárral, ki ne hagyja ezt a villámgyors sörkorcsolyát!
Hozzávalók (4 darabhoz):
27,5 dkg készre nyújtott leveles tészta
10 dkg sütni való kolbász
5 dkg reszelt parmezán
1 teáskanál mustár
1 tojás
- A kolbász bőrét felhasítjuk, lehúzzuk a húsról.
- Hozzáadjuk a reszelt parmezánt és a mustárt, egy villával jól összedolgozzuk.
- A kinyújtott leveles tésztát keresztben négy egyenlő csíkra vágjuk.
- A tészta közepétől lefelé – egy centis peremet hagyva a széleken – eloszlatjuk a tölteléket.
- A felső, töltelék nélkül hagyott részre késsel húzunk néhány bevágást.
- Elhabarjuk a tojást, ecsettel körbekenjük a töltelék melletti részeket. Ráhajtjuk a felső tésztarészt az alsóra, villával lenyomkodjuk. A batyukat sütőlemezre helyezzük, a tetejüket is lekenjük tojással.
- 150 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. (Kicsivel magasabb hőfokon a tészta 20 perc alatt is megsül, de mivel nyers hús van a töltelékben, érdemesebb inkább alacsonyabb hőfokon hosszabb ideig sütni.)