Íme a legstílusosabb és legrosszabbul öltözött férfiak listája

Alig ért véget a 2013-as év, a férfiaknak szóló GQ magazin rögtön két listával is előállt: a legjobban és legrosszabbul öltözött férfiak 2014-es listájával. A zsűrit egyrészt a GQ szerkesztői, másfelől pontozásra felkért szakemberek alkották, a  végső lajstromba pedig bekerült többek között David Beckham, Tom Hiddleston és Jude Law is. A 10 nevet tartalmazó toplistát és a 10 leggyengébb eredményt produkáló férfit és a fotóikból készült galériát posztunk második felében találja.

A legjobban öltözöttek között szerencsére több ismerős név akad, mint a másik listán, hiszen a 13. helyezett David Beckham, a 11. helyezett tinibálvány, Harry Styles és Tinie Tempah mellé felkerült Tom Hiddleston (tavalyi második helyezett), de még Fülöp herceg neve is. Utóbbi külön dicséretben is részesült, amiért remek kapcsolatot ápol az angol szabókkal. Az első helyezett Nick Grimshaw lett, aki a BBC Radio 1 egyik műsorvezetője és tévés személyiség. A 11-30. helyezetteket a Guardian vonatkozó cikkében olvashatja.

Ki kicsoda?

Ha elsőre nem ismerősek a nevek, akkor segítünk: a harmadik helyet megszerző Benedict Cumberbatch például a Sherlock Holmes sorozatból lehet ismerős (pár napja debütált a harmadik évad), az utána kövektező Idris Elbát pedig a Spíler (2008), Thor (2011) vagy Prometheus (2012) filmekben láthatta. A nagy népszerűségnek örvendő Downtown Abbey 32 éves szépfiúja, Dan Stevens az ötödik helyen végzett, szorosan utána az énekes Tinie Tempah és a brit X-Faktorból ismerős Dermot O'Leary áll. A tizes lista nyolcadik helyén találjuk az indie rockot játszó Arctic Monkeys énekesét, Alex Turnert, az utolsó két helyezett pedig a divatvilágot képviseli: Charlie Casely-Hayford divattervező mögött David Gandy modell zárja a sort.

Nem kímélte a zsűri a politikusokat, ugyanis Nigel Faragét rögtön a tizedik, George Galloway-t pedig a második legrosszabbul öltöző férfinak sorolták be. Kínosan érezheti magát Ozwald Boateng is, aki divattervezőként állhatott fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. Míg a legjobban öltözött listában javarészt színészek és modellek találhatóak, addig a szakmát tekintve - egyáltalán nem reprezentatív módon - a legrosszabbul a fizikusok (Brian Cox - 3. helyezett), a bankárok (Paul Flowers - 4. helyezett) és a táncosok (Vincent Simone - 5. helyezett) öltöznek.

Helyezés Legjobban öltözött férfi
Legrosszabbul öltözött férfi
1. Nick Grimshaw Ozwald Boateng
2. Tom Hiddleston George Galloway
3. Benedict Cumberbatch            Professor Brian Cox
4. Idris Elba Paul Flowers
5. Dan Stevens Vincent Simone
6. Tinie Tempah Aston Merrygold
7. Dermot O'Leary Andy Carroll
8. Alex Turner Gregg Wallace
9. Charlie Casely-Hayford Jamie Laing
10. David Gandy Nigel Farage
Oszd meg másokkal is!
Mustra