Így kell mutatnia az öltönynek pasiján!

Minden férfi életében eljön az az időpont, amikor nem úszhatja meg az öltöny vásárlását. Lehet ez az érettségi 18 évesen, de indokolhatja egy üzleti tárgyalás vagy vacsora is. Ilyenkor nem mindegy, hogy mit választunk, hiszen – leginkább az áruk miatt – nem egyetlen alkalomra vesszük őket; fontos tehát, hogy tényleg tökéletesen álljon és jól mutasson rajtunk.

A Mango fotója kitűnő alany, ezen mutatjuk meg, hogy mire kell figyelni, a poszt második felében pedig olvashatja a hozzájuk tartozó tanácsokat!
A Mango fotója kitűnő alany, ezen mutatjuk meg, hogy mire kell figyelni, a poszt második felében pedig olvashatja a hozzájuk tartozó tanácsokat!He by Mango

Sajnos számos helyen hibázhatunk a megvételnél: akadnak olyan dolgok, amikre nem gondolunk és olyanok is, amiket inkább nem veszünk figyelembe, csak hadd végezzünk a vásárlással és mehessünk végre haza. Pedig az öltönyt a legjobb esetben sem úszhatjuk meg 20 ezer forint alatt, az pedig borsos ár egy olyan öltözékért, ami nem is áll igazán jól. A HuffingtonPost szerkesztői összegyűjtötték, hogy mire kell figyelni, mi pedig fotón mutatjuk be, a hozzájuk való tippeket pedig megtalálja a poszt második felében!

A szerző hangsúlyozza, hogy az egyik legfontosabb dolog az, hogy tisztában legyünk a testünkkel. Nem baj, ha felszaladt pár kiló, de ne ragaszkodjunk a régebbi méreteinkhez, mert nevetségesen fogunk kinézni benne. Inkább egy két számmal nagyobb öltöny, mint feszülő hátrész és le-leszakadó gombok. Nem az a cél, hogy a legdrágább öltönyt vegyük meg, inkább figyeljünk a szabásra és a minőségre.

A zakó vállai: a legjobb az, ha a válltömés/vállrész pont ott ér véget, ahol a vállunk. Ha kijjebb, akkor úgy tűnik, mintha édesapánk kinőtt zakóját húztuk volna magunkra, ha beljebb, akkor pedig kényelmetlen lesz.

A zakó gallérja: a zakónk gallérjának teljesen rá kell simulnia az ingére. Nem mutat szépen, ha teljesen keresztben állnak, vagy az ing gallérja miatt felpúposodik, eldeformálódik a zakó.

Ing alatti póló: Ha a hideg évszakokban (vagy nyáron az izzadtságfoltok ellen) pólót veszünk fel az ing alá, akkor arra figyeljünk, hogy az ne látszódjon ki. Ha nyakkendőt is viselünk, akkor a hagyományos, környakú felső is megteszi, ha kigomboljuk az ingünket, akkor viszont válasszunk egy V-nyakkal rendelkező fazont.

Ingujj: Az a legjobb, ha normál esetben fél, de maximum két centiméternyi látszik ki az ingünk ujjából. Ez természetesen mozgás közben változhat, de nem mutat jól, ha a zakó ujja a teljeset eltakarja és az sem, ha túl sok látszik.

A nadrág dereka: Találjuk meg az arany középutat! A nadrágunk ne legyen se túl feszes, tehát kényelmesen le tudjunk benne ülni és se túl bő! Az a legjobb, ha öv nélkül a derekunkon marad, nem esik le és nem kell hozzá se öv, se a kezünk, hogy helyén tartsuk.

A nadrág hossza: Az a legmegfelelőbb hossz, amikor a nadrágunk szára körülbelül a cipőfűzőnkig ér el. Ha túlságosan hosszú, akkor varrassuk fel, mert különben alacsonyabbnak látszunk és nem is mutat jól.

Extra tippek: Nyugodtan viseljünk csokor- vagy sima nyakkendőt a hétköznapokban. Ha ezt túl formálisnak tartjuk, de vágyunk valamilyen kiegészítőre, akkor válasszunk a zsebdíszek közül. A legkonzervatívabb öltönyt is fel tudjuk vele dobni és mutathatunk egy kicsit az informálisabb oldalunkból is a segítségével. Egy szép óra igazi befektetés és az öltöny talán vele mutat igazán teljes képet, ne spóroljuk meg!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek