Új logóval jobban megy a vintage YSL

Ha még nem hallott volna róla, az Yves Saint Laurent 1962 óta ismert YSL logója, amely olyan ismertetőjele a márkának, mint a Chanel egymásba kapcsolódó dupla C-je, vagy a Louis Vuitton LV logója, a divatház 2013-as tavaszi-nyári kollekciójának bemutatásával Saint Laurent Paris-ra, azaz SLP-re változik. Ettől függetlenül a kozmetikai termékek, cipők, táskák és egyéb kiegészítők továbbra is az YSL logót viselik majd. A cég új kreatív igazgatója, Hedi Slimane a gyengélkedő francia divatház érdekében hozta meg nagy vihart kavaró döntését.

A váratlan változás már most felkeltette a komoly gyűjtők figyelmét, akik szerint itt az ideje felvásárolni a vintage YSL ruhákat, ékszereket és tárgyakat, amiken a jól ismert logó díszeleg. A hírek kiszivárgásával egy időben elindult nosztalgiahullám alatt aki csak teheti, szerez egy-két YSL logóval ellátott tárgyat, mielőtt még SLP-re cserélődne a márka logója és őrülten megdrágulna minden, ami YSL. Ezt erősítette meg a világ egyik leghíresebb vintage üzletének, a Decades-nek a társtulajdonosa, Christos Garkinos is, aki értéknövekedést vár a logóváltástól.

YSL a hetvenes években
YSL a hetvenes évekbenGeorge W. Hales / Europress / Getty

„Meggyőződésem, hogy az átalakítások növelik a márka Tom Ford és Stefano Pilati vezetése alatt kialakított neo-vintage korszakának értékét, valamint az igazi vintage Yves Saint Laurent korszakét is” – mondta Garkinos. „Úgy gondolom, hogy a logóval ellátott promóciós tárgyaknak, vagy szokatlan tárgyaknak, mint mondjuk egy kilencvenes évekbeli YSL arany nyakláncnak minden bizonnyal növekedni fog az értéke” – tette hozzá Garkinos társa, Cameron Silver, aki nem tartja annyira drámainak az új kreatív igazgató döntését.

Az eBay szóvivője szerint érdemes elgondolkodni a beszerzésen: „Amikor az új kollekcióval az YSL logó valóban lecserélődik, várakozásaink szerint az Yves Saint Laurent iránt rajongó vásárlóink körében is megnő az YSL iránti vágy.”

És ha a kereslet szárnyal, az árak is. Tehát talán befektetésképpen tényleg itt van az ideje elkezdeni keresni valami YSL feliratos cuccot. Egy Vintage Yves Saint Laurent szív formájú sálgyűrű az etsy-n múlthéten még 40 dollár, 8800 forint volt, ugyanez ma már 70 dolláron, 18 500 forinton áll.

A tervező és modelljei
A tervező és modelljeiKeystone / Europress / Getty
Oszd meg másokkal is!
Mustra