Megmutatjuk, hogy öltözzön kultfilm szereplőnek!

Olvasási idő kb. 5 perc

A nyolcvanas-kliencvenes évek meghatározó darabjai idén ősszel kihagyhatatlanok, ezeket pedig a legegyszerűbb videoklipekből, filmekből kilesni. Összeszedtük azokat a filmeket, amiket jó, ha megnéz az ember, mielőtt őszi beszerző körútra indul, és összevetettük őket azzal, mit kapni a boltokban. Idén a legegyszerűbb Bridget Fondának öltözni a Facérokból, de nincs nehéz dolga annak sem, aki odavolt Sharon Stone fehér ruháiért az Elemi ösztönben. Hogy hangulatba kerüljön, hallgasson Pearl Jamet vagy Nirvanát, emlékezzen a rengeteg műanyag hajcsatra, bőrdzsekire, bakancsra és a virágmintás hosszú ruhára!

Briget Fonda grunge stílusa a Facérokból: jöhet!

Ősszel az lesz a legmenőbb, aki bevállalja a grunge stílust. Ha valaki ehhez kedvet érez, nézze meg a Facérok című filmet, és lesse el, mit adtak a stylistok Bridget Fondára!

A stílushoz kötelező darabok a következők: kell egy virágmintás, térdig érő ruha barna, bőr övvel, egy merészebb szabású bőrdzseki, egy fekete kalap, fekete bakancs és egy fekete harisnya. Ezek sokak gardróbjában már ott vannak, csak idén másképp kell őket összeválogatni, mint eddig. A derékban húzott virágmintás ruha már a nyáron is divat volt (a Zara és a H&M őszi kínálatában is van, 10.000 forint körüli áron), a rockeres bőrdzseki és a kalap pedig már évekkel ezelőtt kötelező darab volt. Ami idén újszerű, az a bakancs, igen, pont az a fajta, amit a kilencvesen években ronggyá hordtunk. Ebből egyelőre kevés van a boltokban, de a remény hal meg utoljára.

Jennifer Beals szürke pulóvere a Flashdance-ből: must have

Jennifer Beals a Flashdance több plakátján is egy csónaknyakú, szürke pulóverben ül egy fotelben. Idén kötelező darab lesz a méretes, szürke pulcsi, amit nem csak otthon lehet viselni, akár bevásároláshoz is fel lehet venni egy szürke vagy fekete leggings-szel, de hordható rövid farmernadrággal, kalappal, és a már említett fekete bakanccsal is tökéletes lehet ősszel. Bő pulcsit leginkább az egyedi tervezésű hazai márkák közt kell keresgélni, 5200 Ft-ért találni ilyet a Látomásban.

Juliette Lewis piros szettje a Született gyilkosokból: kell!

Arról már írtunk, hogy a színes nadrágok kikerülhetetlenek, de nem a kilencvenes években viselt fazonban: most a feszes a divat. A Született gyilkosokban Juliette Lewis piros farmernadrágot visel barna bőr övvel, piros, hosszú ujjú, hasnál levágott felsővel, fekete-fehér kendővel és arany színű fülbevalóval.

A kilencvenes évek aerobic-lázának köszönhetően akkoriban mindenki haspólókat hordott, most persze ez is visszajött a divatba. A korszak hangulát leginkább a haspólókkal lehet visszaidézni -meg egy kétkazettás bazinagy magnóval persze-, ehhez pedig boltba sem kell menni. Elég egy maradinak tűnő, egyszerű felső és egy olló. Aki nem akar otthon szabni, talál a boltokban, a Bershkában körübelül 3-4.000 forintos áron kapni nagy feliratokkal tűzdelt haspólókat.

Sharon Stone fehér és aranyszínű ruhái az Elemi ösztönben: megint divat

A színésznő a film egyik legemlékezetesebb jelenetében fehér miniruhájában tárogat a kihallgatáson, egy másik szintén emlékezetes jelenetben pedig aranyszínű miniruhájában táncol (jobban mondva megujjazza Michael Douglas) a diszkóban. A fehér-arany kombináció a nyárról megmarad őszre is, a Zarában és a Stradivariusban számtalan fazonban kaphatók ilyen felsők (6-8.000 forintért) és ruhák (körülbeül 12.000 forintért) .

Homokszínű nadrághoz (a képen Paul Smith márkájú van, de ebből rengeteg kapható itthon is 5-10.000 forint körli áron) bátran fel lehet venni egy arany színű, feszesebb felsőt, akár munkába is. Késő estére az aranyszínű miniruhát ajánljuk fekete cipővel, a fehér miniruha pedig csipkés változatában lesz igazán ütős - ezzel egyébként a grunge stílusnál ajánlott virgámintás ruhát is lehet helyettesíteni.

Thelma és Louise farmerben, pólóban és cowboy csizmában: menő

A Thelmát és Louise-t alakító Susan Sarandon és Geena Davis a film legelején még nőiesebb ruhákat viselnek, majd amikor gyilkosság miatt elkezdi őket üldözni a rendőrség, lazább ruhára váltanak.

A stílus a lehető legegyszerűbb, koptatott farmer övvel, fehér, bő szabású trikó, ami lecserélhető a kilencvenes évek valamelyik híres bandájának pólójára. A legmenőbb a Guns, ezt mondani sem kell. Idén a fekete bakancs mellett kötelező lesz beszerezni egy cowboy-stílusú bokacsizmát.

Ehhez a stílushoz a turkálókat ajánljuk, ahol kopottabb zenekaros pólókat jó áron találni. Az ajánlott farmernadrágokat és pólókat bármelyik üzletben meg lehet vásárolni, a fehér trikót például még a nyári leárazosokon láttunk 1.200 forintért. Cowboy csizmákra hajazó cipőket már a Mango is kínál, egyelőre 20.000 forint föltött - de lesznek még leározások. Aki merészebb és szereti a tartósabb darabokat, próbálja meg a bokacsizmát motoros boltokban beszerezni, valószínűleg nem megy majd tönkre pár hónap alatt, bár drágább.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek