Stella McCartney tervezi a brit sportszerkókat a 2012-es olimpiára

goff stella 181110 7

Míg itthon a magyar csapat olimpiai formaruháját 2008-ban Makány Márta tervezte, nemrég eldőlt, hogy a brit olimpiai és paralimpiai csapatok Adidas ruháját a 2012-es Londoni nyári játékokra Stella McCartney tervezheti – írja a Female First. McCartney állítása szerint erős koncepcióval állt az Brit Olimpiai Bizottság elé, de abszolút pozitív visszajelzéseket kapott, így már el is kezdte a munkát, ami „nagyon izgalmas, de rettenetesen időigényes”.

A négy gyermekes tervezőnőnek rengeteg kihívást jelent, hogy sportolóknak készít ruhát, mivel az Olimpián még a jó külsőnél is sokkal fontosabb, hogy a sportteljesítményt ne fogja vissza a ruha.

„Sportolókkal dolgozom. A legfontosabb, hogy semmiképp ne befolyásoljam a teljesítményüket. Én mindent megteszek, hogy a lehető legjobb oldalukat mutathassák. Nagyon jó technikai anyagokkal dolgozom és olyan szabásvonalakkal is számolok, melyekre normális esetben nemet mondanék. Szóval vannak kihívások – milliónyi kihívás. Jól kell kinézzen tévén, jó érzés legyen viselni, emellett legyen funkcionális – el kell lássa feladatát. De ezek szerintem jó kihívások, szeretem a kihívásokat” – mondta McCartney, aki az Adidas számára már évek óta tervez sportruházatot.

A tervezőnő 2011-es őszi előzetes kollekcióját pedig az Elle.com-on lehet megtekinteni.

Oszd meg másokkal is!
Mustra