Fordulópont a magyar rendszámoknál: ilyenre még nem volt példa

rendszám
Olvasási idő kb. 2 perc

Egyre több zöld rendszámos autó közlekedik a hazai utakon. Hamarosan átlépi a számuk a százezret is.

Az elektromos személygépkocsik mellett egyre több környezetkímélő teherautót regisztrálnak hazánkban – számolt be a villanyautosok.hu hírére hivatkozva az InfoStart

Egyetlen hónap alatt majdnem háromezer zöld rendszámot regisztráltak Magyarországon. Május végére 98.959-re nőtt a forgalomban lévő környezetkímélő járművek létszáma. A zöld rendszámos közlekedési eszközök között a személygépkocsik mellett motorkerékpárokat, autóbuszokat és vontatókat is találunk. 

Soha ennyi zöld rendszámos autó nem közlekedett Magyarországon
Soha ennyi zöld rendszámos autó nem közlekedett MagyarországonZiegler Gergő / Totalcar

Folyamatosan nő a zöld rendszámos kocsik száma Magyarországon

172-vel nőtt a tisztán elektromos tehergépkocsik száma, a statisztikai adatok alapján ezek közül 68 darab volt új autó. Az autóbuszok és vontatók száma nem változott, ahogy hidrogén üzemű járműből is változatlanul egy autóbusz és 6 személygépkocsi szerepel a nyilvántartásban.

Folyamatosan növekszik a kétkerekű zöld rendszámosok száma is, csak májusban 15 darabot regisztráltak. 

Zöld rendszámos kocsikból többféle is akad

A tisztán elektromos meghajtású négykerekűek mellett továbbra is gyarapszik a tölthető hibridek és a nulla emissziósok száma is. A legtöbben még mindig a tisztán elektromos kocsikat választják a felsoroltak közül, ebben a kategóriában 1709 darab új regisztrációt dokumentáltak. A Datahouse adatai szerint ezek közül 781 pár rendszám került új autóra, használtan pedig 928 tisztán elektromos személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon májusban.

Az autóbuszok és vontatók száma nem változott, ahogy hidrogén üzemű járműből is változatlanul 1 autóbusz és 6 személygépkocsi szerepel a nyilvántartásban. Hazánk egyetlen, regisztrált hidrogén meghajtású tömegközlekedési eszközét több nagyvárosban is teszteli a Volán. Debrecen, Miskolc és Kecskemét után a következő hónapokban Kaposvár, Zalaegerszeg és Győr utasai is kipróbálhatják majd. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek