Lefoglalták egy magyar autóját extrém gyorshajtás miatt

GettyImages-1252042911 (2)
Olvasási idő kb. 2 perc

Egy osztrák autópályán száguldott észvesztő, több mint 200 kilométer per órás sebességgel egy magyar sofőr: ugrott is az autója az új, szigorú rendszerben.

A hétfőn délelőtt az osztrák A3-as autópályán

218 KILOMÉTER PER ÓRÁVAL SZÁGULDOZÓ 40 ÉVES MAGYAR FÉRFI ELEKTROMOS AUTÓJÁT A HELYI HATÓSÁGOK IDEIGLENESEN LEFOGLALTÁK, DE EZ MÉG NEM MINDEN.

A férfi jogosítványát három hónapra bevonták, őt pedig 7500 euró, azaz közel hárommillió forint büntetés megfizetésére is kötelezhetik. 

Ausztriában március elején lépett életbe a rendelkezés, miszerint

lakott területen a sebességkorlátozás 80 kilométer per órával, lakott területen kívül 90 kilométer per órával történő túllépése esetén a vezető gépjárművét akár véglegesen is lefoglalhatják és elárverezhetik.

A magyar férfi a sebességhatár 88 kilométer per órával történő átlépésén kívül egyéb szabálytalanságokat is elkövetett, a követési távolságot sem sikerült betartania. Így bár elmaradt kicsit a 90 kilométer per órás túllépéstől, gépjárművétől minimum egy időre meg kellett válnia. Hogy végleg elveszti-e autóját, az sok dologtól függ, büntetett előéletű vezető esetén például szigorúbb feltételek érvényesek.

Még nem tudni, mi lesz a sorsa a magyar sofőr autójának
Még nem tudni, mi lesz a sorsa a magyar sofőr autójánakPeter Cade / Getty Images Hungary

A hét elején egy másik gépjárművezető autóját is lefoglalta az osztrák rendőrség. Ez a helybéli férfi, aki 110 kilométer per órával száguldozott, lakott területen belül tette meg ezt.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek