Lebontják a magyarok egyik kedvenc hegyi látványosságát

GettyImages-824617130
Olvasási idő kb. 2 perc

Búcsút kell intenünk Magyarország egyik legszebb panorámáját nyújtó kilátójának az Ámos-hegyen, amelyet a lezárás után le is bontanak.

Statikai okok miatt lezárják és hamarosan lebontják a Bakonyban az eplényi Ámos-hegyi kilátót, ahonnan tiszta időben a Balatont is lehetett látni, írja a Turista Magazin.

A bezárt, faszerkezetes kilátó helyett újat terveznek

Az Ámos-hegy csúcsán, 525 méter magasságban lévő, 8 méter magas, 2003-ban átadott kilátóhoz libegő is vezetett, és kiváló rálátást biztosított a környező településekre. A Verga Zrt. viszont statikai okok miatt lezárta az épületet, és hamarosan le is bontja.

Az Ámos-hegy kilátója bezár, de újat terveznek építeni
Az Ámos-hegy kilátója bezár, de újat terveznek építeniDebove Sophie / Getty Images Hungary

Terveik szerint új kilátót fognak itt létesíteni, de arra még nincsenek tervek, hogy ez mikor fog megvalósulni.

Fontos látványosságát veszíti most el az Ámos-hegy

Bár a látványosság a nyári hónapokban is sok látogatót vonzott, a téli szezonban a legnépszerűbb az itt található remek sípályák miatt. A faszerkezetes kilátó közvetlen közelében található a mezítlábas ösvény, amely mellett a Balaton közelsége további kirándulási lehetőségeket is kínál. Emellett Magyarország egyik legjobban kiépített síparadicsoma a Kaland Hegy Veszprémről mindössze pár kilométerre is remek kirándulásokat ígér az egész család számára.

A környék természetesen nem marad kilátó nélkül, a most bezáró Ámos-hegyi mellett a környéken megmászhatjuk a Kőris-hegyi, a Csengő-hegyi és a Papod-hegyi kilátó is.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek