Hamis ruhákat árult, hihetetlen, mivel védekezett, amikor elfogták

GettyImages-1486270269
Olvasási idő kb. 2 perc

Egy vietnámi nő hamisított ruhákat árult. A luxusmárkákat utánzó ruhákról a vizsgálat során hamar kiderült, hogy egy sem eredeti.

A budapesti Golgota téri piacon tartott ellenőrzést a pénzügyőrség, amikor felfigyelt arra, hogy az egyik árus meglátva a hatóság embereit, sietve összecsomagolt, és távozott. Az ellenőrzésen meg is bukott, hamis ruhák tömege volt nála. 

Harmincmillió forintnyi hamis ruhát találtak a pavilonban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei. A vietnámi származású nő nem emlékezett, kitől bérli azt, s azt is tagadta, hogy övé lenne az áru. 

Most ruhákat, nemrég hamis táskákat és órákat foglalt le a NAV
Most ruhákat, nemrég hamis táskákat és órákat foglalt le a NAVPeter Dazeley / Getty Images Hungary

Hamis ruhák tömegére bukkantak a pénzügyőrök

Több, ismert márkajelzésű pulóverre, ingekre, kabátokra, nadrágokra és egyéb ruhadarabokra bukkantak egy Golgota téri piaci pavilonban a NAV munkatársai a vizsgálat során. Az Adidas, Guess,  Diesel, Dorko, Nike, Tommy Hilfiger és Versace márkákat utánzó ruhadarabok silány minősége már valószínűsítette, hogy nem eredetiek. Mind csomagolásuk, mind külső jegyeik arra utaltak, hogy azok csupán utánzatok.

A gyanús termékeket a márkák jogosulti képviselői is szemrevételezték, és megállapították, hogy egytől egyig hamisak, azokat a védjegyek tulajdonosainak engedélye nélkül hozták forgalomba.

Az asszony azt mondta, az áru nem az övé, a pavilon kulcsát egy ismeretlentől kapta, akinek még az arcára sem emlékszik.

Idén már volt hasonló fogásuk, hamis függönyöktől pénztárcákig

Nem ez volt az első nagy fogása a NAV-nak idén. Alig egy hónapja egy bolgár kisteherautót vizsgáltak át a pénzügyőrök a Győr-Moson-Sopron vármegyei Arrabona pihenőhelyen, amiből különféle ismert márkajelzésű szőnyegek, törülközők, függönyök, övek, órák, pénztárcák és szabadidőruhák hamisítványai kerültek elő.

A pénzügyőrök a mostani akció során, a több mint hétszáz darab hamis árut lefoglalták, majd iparjogvédelmi jogok megsértésének bűncselekménye miatt indítottak eljárást.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek