Tömeges megbetegedések országszerte, itt a legrosszabb a helyzet

GettyImages-1148918292

Rendkívül sok kisgyerek betegedett meg ezen a héten a hazai óvodákban, többen kórházi kezelésre szorultak.

Emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, hívja fel a figyelmet a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ.

Az adatok szerint 156 embernél olyan súlyosak voltak felső légúti panaszok, hogy kórházi ápolásra szorultak. Közülük 69-en 2 évesek vagy annál fiatalabbak voltak.

Sok kisgyerek megbetegedett a magyarországi óvodákban
Sok kisgyerek megbetegedett a magyarországi óvodákbanSally Anscombe / Getty Images Hungary

Az egyik Tolna vármegyei óvodában a kicsiknél torokfájás, köhögés jelentkezett, többen lázasak is voltak a betegség miatt. Megvizsgálták őket, jelenleg még dolgoznak a légúti minták feldolgozásán.

Országszerte terjed a felső légúti panaszokat okozó betegség, már 231 ezernél is többen fordultak emiatt orvoshoz, ami tízezerrel nagyobb szám az előző hetinél. A betegek több mint fele 14 év alatti.

Az elmúlt három hétben Békés, Fejér és Heves vármegyében nőtt az influenzások száma. Heves, Bács-Kiskun és Veszprém vármegyében fordultak orvoshoz legkevesebben ilyen tünetekkel.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek