Az életed is múlhat rajta, hogy ott van-e a telefonodon ez az alkalmazás

GettyImages-553915325
Olvasási idő kb. 4 perc

Az egészséged mindennél fontosabb, de vajon ezt a telefonod is tükrözi? Mutatunk néhány magyar alkalmazást és egy weboldalt is, amelyek segítségével tehetsz az egészségedért!

A telefonodon biztosan van alkalmazás arra, hogy megtudd, milyen lesz másnap az időjárás, telepítettél rá játékokat, de lehet, hogy még sorozatot is azon nézel. Az egészséged talán még sosem jutott eszedbe, mint szempont, amikor új appot tettél fel a telefonodra, ezen azonban ideje változtatni!

Alkalmazások az egészséged érdekében

Az elsőnek ajánlott app valószínűleg sokak telefonján ott van a koronavírusnak köszönhetően, de azért érdemes megemlíteni: az EESZT alkalmazás segítségével mindig nálad lehet oltottsági státuszod hiteles igazolása. Erre jelenleg kevés helyzetben van szükség, viszont utazásnál még kapóra jöhet, és sosem árt, ha egyébként is veled van, mivel az oltás időpontja és az oltóanyag típusa is szerepel a rendszerben.

Az Életmentő alkalmazás használatával baleset esetén is gyorsabban jön a segítség
Az Életmentő alkalmazás használatával baleset esetén is gyorsabban jön a segítségkrisanapong detraphiphat / Getty Images Hungary

Életmentő alkalmazás

Az Országos Mentőszolgálat alkalmazása sokféleképpen segít, ha baj van. Segélyhívó gombjának megnyomásával egy üzenetet küld a mentésirányítók számára pontos földrajzi helyzeteddel, így nem kell egy idegen helyen kérdezősködnöd a pontos címről, mégis a jó helyre érkezik a segítség.

Az appban tárolt adatainkat is továbbítja a rendszer, az itt bevitt alapbetegségeket, életkorunkat és tajszámunkat is megkapják a mentők,

akik telefonunk töltöttségéről is tájékozódnak, így tudni fogják, hogy ha az lemerülőben van. Az alkalmazás megmutatja, hol a legközelebbi patika, kórház vagy defibrillátor, és elsősegélynyújtási tippekkel is segít.

MedInnoScan a bőr egészségéért

Ha bőrgyógyászhoz kellene menned, de sokára jutsz csak szakorvoshoz, vagy éppen jó lenne már azelőtt megtudni valamit a bőrödön tapasztalt elváltozásról, hogy eljön a rendelés ideje, ezt az alkalmazást érdemes letöltened. Jó minőségű fotókat várnak itt panaszoddal kapcsolatban, a leletezést pedig a SOTE szakorvosai végzik, tehát a szakértelem garantált.

Ha magas a vérnyomás

A Kardionapló applikációban folyamatosan rögzíthető az aktuálisan mért vérnyomásérték, a naplózott adatokat pedig el is lehet küldeni a kezelőorvosnak. A Magyar Hypertonia Társaság a szakmaiság garanciáját adja az alkalmazáshoz, amely tippeket is ad neked arra, hogyan élhetsz vérnyomásod szempontjából egészségesebben.

De hol az ügyelet épp?

Bár nem alkalmazásról van szó, érdemes megjegyezni a sürgősségi.info weboldalt: itt, miután beírtuk, milyen ügyeletet keresünk és hol vagyunk, a rendszer megkeresi számunkra azt, hogy melyik intézménybe kell elmennünk.

Az anyák jóllétét és egészségét is segítik magyar appok
Az anyák jóllétét és egészségét is segítik magyar appokOscar Wong / Getty Images Hungary

Anyáknak és babatervezőknek

Ha még inkább szeretnéd figyelemmel kísérni egészségedet, számtalan, ciklusfigyelésre alkalmas applikációt is letölthetsz: ezek segítenek abban is, hogy teljesen szabályos ciklus esetén tudd, mikor van ovulációd, egyben mikor a legnagyobb a teherbe esés esélye egy adott hónapon belül. Ha terhességed alakulását szeretnéd figyelemmel kísérni, a PregHello alkalmazást ajánljuk, mely hazai fejlesztésű révén jobban megszólíthat téged, mint egy angol nyelvű alkalmazás, a császármetszésen átesetteknek pedig a Császárvonal nyújthat segítséget – de bármelyik várandósnak érdemes megismerkednie vele, mivel segít felkészülni is arra, ha esetlegesen műtőben fejeződne be a terhesség.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek