Annyi az átverős csomag, hogy már a futárcégek ki sem viszik mindet

GettyImages-686616360

Olyan sok kéretlen, meg sem rendelt csomaggal próbálják mostanában becsapni az embereket, hogy minden jel szerint a futárszolgálatok a szerintük átverésnek tűnő csomagokat már ki sem szállítják, hanem visszaküldik a feladónak.

Egészen furcsa történetet osztott meg egy Facebook-felhasználó, aki egy romániai kertészet webáruházából rendelt összesen 20 darab eperpalántát. Először úgy tűnt, hogy minden a megszokott rend szerint halad előre: pár nap után meg is jött az e-mail a futárszolgálattól, amelyben értesítették a hölgyet, hogy mikor várható a csomag kézbesítése.

Ám a megadott időben nem jött a futár, sőt másnap a csomagkövető weboldalon azzal szembesült a megrendelő, hogy a csomagot visszairányították a feladónak.

Érthető volt a meglepetése, és logikus következő lépésként felvette a kapcsolatot a megadott telefonszámon a futárral, akitől a következő választ kapta:

„Megnéztük a depóban, és kamu csomagnak tűnt, ezért nem kézbesítettük, hanem visszafordítottuk. Körülbelül egy cipősdoboz méretű volt a küldemény”

– indokolta a futár, hogy miért nem kapta meg a szállítmányt a megrendelő. Noha az tényleg gyanúsnak tűnik, hogy 20 darab palántát egy ekkora dobozba csomagolnak, a hölgy nem tudhatta meg, hogy valóban növényeket küldtek-e neki. Legalább a pénze megmaradt, hiszen utánvételes fizetést választott.

Ha azt gondolod, átverés a csomag, inkább ne vedd át, és semmiképp se fizesd ki
Ha azt gondolod, átverés a csomag, inkább ne vedd át, és semmiképp se fizesd kiDragonImages / Getty Images Hungary

Ahogy azt a Dívány is megírta, mostanában többeket próbáltak átverni azzal a módszerrel, hogy kéretlenül csomagot szállítanak ki, és utánvétellel megvásároltatnak olyan dolgokat, amiket az illető soha nem is rendelt.  

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek