Kedvelt csemegét hívott vissza a Nébih: ha vettél ilyet az Aldiban, ne edd meg!

GettyImages-482142025
Olvasási idő kb. 2 perc

Határérték feletti kén-dioxid lehetséges jelenléte miatt hívott vissza egy kedvelt csemegét az Aldi. Mutatjuk, melyik terméket ne edd meg, ha megvetted.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) arra kéri a vásárlókat, hogy ne fogyasszák el az általa közzétett adatokkal rendelkező terméket, mert abban határérték fölötti kén-dioxid lehet.

Aldis aszalt sárgabarackot hívtak vissza

Ha Happy Harvest által gyártott aszalt sárgabarackot vásároltál az Aldiban, akkor fogyasztás előtt mindenképpen ellenőrizd a csomagolásán feltüntetett információkat: 

  • Minőségmegőrzési idő és tételszám: 30.11.2024 és L:16/09-0; 31.01.2025 és L:25/10-0
  • Kiszerelés: 200 g
  • Forgalmazó: ALDI Magyarország Élelmiszer Bt.

A termékvisszahívás kizárólag az ezekkel az adatokkal azonosított termékre vonatkozik.

A termék fogyasztása allergiát okozhat az arra érzékenyeknél

A E220 jelölésű, színtelen, erősen szúrós, fojtó szagú gáz, a kénessav anhidridje, amely antimikrobiális, antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Az élelmiszeripar savanyúságokban, alkoholos italokban, gyümölcslevekben, üdítőitalokban, hámozott burgonyában, szárított gyümölcsökben és zöldségekben, valamint kekszekben használja, miután az gátolja az élelmiszerek barnulását.

Az arra érzékenyeknél azonban allergiás, esetenként súlyos reakciót válthat ki. 

A Nébih oldalán olvasható közlemény szerint az érintett termék bármelyik Aldi üzletbe visszavihető, a termék árát blokk nélkül is visszatérítik. Az üzletlánc a visszahívásról a honlapján tájékoztatta vásárlóit.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek