Ezért ne vegyél bő ruhát, ha molett nő vagy

molett

Moletten is lehetsz észbontóan nőies, ha a megfelelő méretben választasz magadnak ruhát. Nyugodtan felejtsd el a mindent eltakaró lepleket, mert sem a három számmal nagyobb méretű ruhák, sem a fekete szín nem fog optikailag kilókat lefaragni rólad. Ha zsákba bújtatod a testedet, épp az ellenkezőjét éred el, és még teltebbnek tűnsz majd.

Ha veled is bőkezűen bánt a természet, és dús idomokkal áldott meg, ne ess abba a hibába, hogy takargatod magad. Ez egy rossz taktika, mert épp a rejtegetéssel pakolsz magadra pluszkilókat. A nagy felület elkendőzéséhez ugyanis még nagyobb lepel kell, emiatt még nagyobbnak látszik majd, amit el akarsz takarni. Ettől pedig még rosszabbul fogod érezni magad. Ehelyett inkább emeld ki az alakod színes ruhákkal és rafinált szabásvonalakkal.

Hozd ki a ruhádból és magadból is a legtöbbet

Van élet szélesebb csípővel és némi derékon, hason vagy combon felhalmozódott plusszal is. Ha nem vagy kibékülve azzal, hogy molett testalkatú vagy, hidd el, sokat enyhíthet az elkeseredéseden, ha kicsit jobban érzed magad egy olyan ruhában, ami a lehető legjobbat hozza ki a formádból.

Mindenki akkor érzi jól magát a ruhájában, ha az, amit visel, tetszik neki, jó rá és az alkalomnak is megfelel
Mindenki akkor érzi jól magát a ruhájában, ha az, amit visel, tetszik neki, jó rá és az alkalomnak is megfelel


Egy molett nő öltözködésénél is ugyanazokat a tényezőket kell figyelembe venni, mint mindenki másnál. Tehát akkor érzed majd jól magad a ruhádban, ha azt a lelked, a tested és a szellemed is elfogadja. A hétköznapokra lefordítva ez azt jelenti: mi az, ami tetszik neked, ami jó rád, és ami megfelel egy adott alkalomra. 

Nem a sátorlap, hanem a színárnyalatok karcsúsítanak

Tévhit, hogy a fekete majd slankít. Nem fog. Válassz inkább világosabb színeket, mert ezektől nem csak a kedved lesz jobb, hanem az arcodat is élénkítik. Ne félj se a színektől, se a szabásvonalaktól!

A lelki egyensúlyod, az önbizalmad és a kellemes összhatás érdekében is megéri merészebbnek lenned.

Jó, ha tudod, hogy a hangsúlyosabb idomaid sötétebb színárnyalatokkal kevésbé lesznek feltűnőek, ezért arra a testrészedre, amit ki szeretnél emelni, világosabb ruhával hívhatod fel a figyelmet. Például, ha telt csípőd van, és pici melled, akkor egy sötét színű szoknyához vagy nadrághoz mindenképpen egy világos színű blúzt válassz. Ráadásul az eltérő színű ruhadarabokkal könnyen létrehozható az optikai korrekció.

Bátran mutasd meg a derekadat

Rejtegetés helyett érdemesebb inkább a derekadat hangsúlyozni, mert ezzel nemcsak karcsúsítod az alakodat, hanem egyúttal adsz magadnak egy finom, légies sziluettet is.

A túl bő és a túl szűk ruha sem előnyös. Olyan méretet válassz, ami pont jó neked
A túl bő és a túl szűk ruha sem előnyös. Olyan méretet válassz, ami pont jó neked


Jó, ha tudod, hogy a 40+ méretű nőknek is van dereka, és ezernyi lehetőségük arra, hogy csinosak, fiatalosak és szexik legyenek. Például úgy, hogy a megfelelő méretű ruhát viselik. Mert az sem jó, ha túl nagy, akkor ugyanis lötyögni fog rajtad, ha túl kicsi, akkor pedig kényelmetlen, nem beszélve arról, milyen kellemetlen, ha itt-ott kibukkan az, amit épp el szerettél volna rejteni. 

Ezért mindig csak azt a ruhadarabot vásárold meg, ami épp akkora, amekkora neked kell.

Ha alkatod a homokórára hasonlít, emeld ki a derekad egy vékony, vagy egy közepesen vastag övvel. Szépen kihangsúlyozza még a derekadat egy derékszűkítővel ellátott egészruha is, amely a homokóraforma kialakítására törekszik. Játssz a lehetőségekkel! A mell alatt szabott empire, vagy az átlapolt fazonokkal, melyek kiemelik a kerekded formákat, miközben mégis légiesnek tűnsz.

Optikai karcsúsítás

A szabásvonalon kívül számos lehetőség van még arra, amivel molettként még tovább csinosíthatod magad. Ilyen például a V kivágás, ami optikailag nyújtja és karcsúsítja a felsőtested. Ugyanígy a dekoltázsodra terelik a figyelmet a hosszú láncok és a sálak is.

Pierce Brosnan soha nem titkolta, mennyire rajong telt idomú feleségéért
Pierce Brosnan soha nem titkolta, mennyire rajong telt idomú feleségéért


A szélesebb csípőt pedig úgy ellensúlyozhatod, ha a szoknyához nagyobb mintás, feliratos, zsabós vagy fodros blúzt viselsz. 

Ha egészruhát választasz, semmiképpen ne óriás minták legyenek rajta. Legyen inkább egyszínű, vagy apró mintás, de az is sokat nyújt az alakodon, ha a ruha vagy a nadrág két oldalán van egy-egy felfutó csík. 

A magas sarkú vagy platformos cipő, ami szépen megnyújtja az alakot, nem csak az alacsony nőknek lehet jó választás.

Az oversize-ról le kell mondanod

Habár az oversize trend nem a molettek barátja, egy leggings és egy tunika nagyon csinosan mutat a telt domborulatokon is. Arra azonban figyelj, hogy ha leggings van rajtad, akkor a felső takarja a csípődet és a fenekedet. 

Jó választás lehet a testalkatot formáló vastag harisnya is.

A tunika hiába bő szabású, a hosszított fazonból eredően nyújtja a felsőtestet. Viselésekor egyetlen szabályt kell betartanod: soha ne combközépig érjen, ennél mindig legyen rövidebb vagy hosszabb.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra