Öt dolog, amivel elütheted az időt, ha leállnak a közösségi oldalak

GettyImages-1344842890

– Te nem vagy Facebookon? Jó ég, hogy lehet így élni? – biztos sokan mondták, vagy hallották már ezt a mondatot mások szájából, és tetszik, vagy sem, a helyzet az, hogy a közösségi oldalak annyira hétköznapjaink részévé váltak, hogy szinte már szentségtörésnek számít, ha valaki nem lehet Messengeren elérni. 

Hétfőn késő délután és szinte egész este lehetetlen volt üzenetet küldeni, vagy csak úgy lapozgatni a Facebook-bejegyzések között, emiatt valószínűleg elég sok randevú hiúsult meg, ha a felek csak ezen a felületen tartották a kapcsolatot.

Néhány órára tehát mindenki megtapasztalhatta, milyen azoknak az embereknek az élete, akik valamiért úgy döntöttek, hogy nem regisztrálnak a közösségi oldalra, összeszedtünk tehát néhány tippet, hogy mit lehet, vagy érdemes csinálni, amikor legközelebb leáll valamelyik közösségi oldal – kétségeink ne legyenek, biztos, hogy lesz még ilyen leállás. 

Egyébként, valószínűleg a legtöbb ember nagyon jól tudja, hogy feleslegesen pazarolja az időt a Facebook görgetésével, helyette ugyanis megtehetnénk, hogy saját magunkra fordítjuk a saját energiánkat, megpróbáljuk növelni a hatékonyságunkat, vagy egyszerűen csak nem teszünk semmit, pontosabban de – kikapcsoljuk az agyunkat egy kicsit az állandó pörgésből. 

Érdemes lehet egyébként azon is elgondolkodni, amikor megnyitnánk az alkalmazást, hogy naponta mennyi időt töltünk azzal, hogy – többek között – mások tökéletes életét szemléljük, vagy az exünk után kémkedünk, és azon is, hogy ezek helyett mennyi minden mást is tehetnénk. Alább néhány ötlet. 

Törődj magaddal!

A legjobb, és a legtöbb, amit saját magadért megtehetsz – senki más nem tudja, vagy nem fogja ezeket helyetted megtenni –, ha magaddal foglalkozol. Legyen ez akár csak egy tízperces edzés, egy kis relax a hintaszékben, vagy csak a saját légzésed megfigyelése, vagy irányítása. Főzhetsz magadnak másnapra, ha akarsz, kapcsolj hozzá egy kis zenét, és bonts meg egy üveg bort, ha éppen ahhoz van kedved. Ha nagyon nem bírod az egyedüllétet, hívj át valakit, és beszéljétek meg a világ nagy dolgait. Egy jó beszélgetés, vagy egy forró zuhany után az ember lánya valahogy mindig máshogy látja a világot. 

Olvass!

Ugye a te éjjeli szekrényeden is egyre csak sorakoznak a könyvek, miközben minden este megfogadod, hogy csak tíz oldalt olvasol el? Aztán a nap végére vagy annyira fáradt vagy, hogy könnyebb úgy tenned, mintha azok a fránya könyvek nem is léteznének, vagy pár oldal után a könyved az egyik legjobb alvópartnereddé válik. 

Menj el sétálni

Lassan, de biztosan megérkezik az ősz is így október elejére, ami azt jelenti, hogy nemsokára pazar látványt nyújtanak majd a sárguló falevelek. Nincs is jobb, mint egy néhány kilométeres séta egy közeli parkban, vagy erdőben. Közben megtervezheted a másnapi programodat is, így két legyet ütsz egy csapásra. 

Szelektálj 

Ha már eddig elhúztad, tulajdonképpen ki is válogathatod az évek óta nem hordott ruháidat – vagy éppen a lyukas harisnyákat –, és felajánlhatod valamelyik jótékonysági szervezetnek – a harisnyákat nyilván nem. Egész jó kis program ez, mert nem kell hozzá pénz vagy partner, lelkierő viszont annál inkább. Sok sikert hozzá. 

Tölts minőségi időt a szerelmeddel

És ezt nem feltétlenül azért, mert nem lehet a Facebookot pörgetni, hanem azért, mert szereted. Ha valami mégsem stimmel veletek, akkor a hirtelen felszabadult idődet használhatod arra is, hogy elgondolkodj, mi lehet az elakadás oka, és talán valami megoldás is eszedbe jut. 

Ha abban a szerencsés helyzetben vagytok, hogy a kapcsolatotok működik vagy – még jobb –, éppen lángol a szerelem, menjetek el vacsorázni, olvassatok fel egymásnak hangosan, vagy inkább ne is keljetek ki az ágyból, ha nem muszáj. 

+1 Hívd fel anyát!

Mindig örülni fog, ha megkérdezed, hogy érzi magát. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra