Az elviteles műanyag poháron (itt felhívnánk a figyelmet, hogy egy tartós újrafelhasználható pohár sokkal környezetbarátabb megoldás) lévő fedél kétségkívül praktikus megoldás, hiszen amíg a helyén hagyod, szállítás közben nem lötykölődik ki az ital, ha pedig rendelkezik ivónyílással, azon keresztül kényelmesen belekortyolhatsz. Amint azonban megérkezel, és leteszed a poharat az asztalra, onnantól kezdve már nem sok szerephez jut. De csak azért, mert eddig nem tudtad, hogy van egy másik funkciója is.
Alátétként is használható
Bizony, a Mental Floss szerint a legtöbb elviteles pohár teteje peremmel van ellátva, a pohár alja pedig pontosan beleillik ebbe (a forró italoknál a fedelet jellemzően úgy kell az asztalra tenni, hogy a felső része nézzen felfele, ahol az ivónyílás is van, a hideg italoknál pedig fordítva). Sőt, némelyiken még dudorok is találhatók, amelyekbe belepattintható a pohár, így az nem tud csúszkálni.
A trükk leginkább a hideg italoknál tehet jó szolgálatot. A forró italoknál a fedél segít megtartani a hőt, ezért érdemes rajta hagynod, hogy a kávéd vagy teád lassabban hűljön ki. A hideg italoknál viszont a pohár oldalán és alján kicsapódhat a pára, ami vízfoltot hagyhat az asztalon és károsíthatja az érzékeny fafelületeket, így a fedélnek nagyobb hasznát veheted alátétként használva.
Megjelent az új Dívány-könyv!
A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés