Így szüntesd meg a dugulást vécépumpa nélkül: a konyhában a megoldás

GettyImages-1130200248

Mielőtt még drága pénzen szerelőt hívnál az eldugult vécéhez, próbáld ki ezt a trükköt!

A vécédugulás elég kellemetlen tud lenni. Pláne, ha nincs kéznél vécépumpa. Pánikra azonban semmi ok! Pumpa nélkül is rendelkezel minden szükséges eszközzel, ami a dugulás elhárításához szükséges. A teendőd a következő.

A legjobb trükk a vécé dugulása ellen

A dugulás megszüntetéséhez csak három hétköznapi dologra, mosogatószerre, meleg vízre és egy nagy tálra vagy vödörre lesz szükséged. Ha mindent előkészítettél, kezdd el fel feltölteni az utóbbit a csapnál. Amíg megtelik meleg vízzel, pakolj el mindent a padlóról, nehogy véletlenül eláztass valamit.

A vécé dugulásához nem feltétlenül kell rögtön szerelőt hívni
A vécé dugulásához nem feltétlenül kell rögtön szerelőt hívniWavebreakmedia / Getty Images Hungary

Ha a dugulás miatt teli van a vécé, a mosogatószert töltsd bele közvetlenül a csészébe (ne spórolj vele!), majd öntsd fel annyi vízzel, amennyivel csak tudod. Ha azonban a dugulás kevésbé látványos, előbb keverd össze a mosogatószert a vízzel, és úgy töltsd bele a csészébe. A hangsúly mindkét esetben a gyorsaságon van.

A cél az, hogy a vécécsészében lévő folyadék a lehető legmelegebb és legszappanosabb legyen, a lehető leggyorsabban, anélkül, hogy túlcsordulna.

A trükk lényege, hogy a hőhatás a mosogatószer kenőhatásával kombinálva fellazítja a dugulást, a víz pedig leviszi lefolyón. Amennyiben ez nem történik meg záros határidőn belül, próbálj türelemmel lenni, és állj ellen a kísértésnek, hogy felkavard a vécécsésze tartalmát.

Pumpa nélkül is lehetséges
Pumpa nélkül is lehetségesdjedzura / Getty Images Hungary

A legtöbb dugulásnál a vécé nincs teljesen elzáródva, így jó esély van arra, hogy a csésze lassan magától kiürül. Mindössze annyit kell tenned, hogy szemmel tartod a vízszintet, és ha szükséges, hozzáadsz egy újabb adag meleg vizet, hogy a csésze teli maradjon.

A teli vécécsésze által kifejtett nyomás és a mosogatószerben lévő szappan kenőképessége így elvégzi a piszkos munkát. Ez néha hosszabb időt vesz igénybe, ezért csinálj valami mást, majd 30-60 perc után nézz rá újra.

Szakácskönyv egy kis extrával!

 

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra