Így szüntesd meg a dugulást vécépumpa nélkül: a konyhában a megoldás

GettyImages-1130200248

Mielőtt még drága pénzen szerelőt hívnál az eldugult vécéhez, próbáld ki ezt a trükköt!

A vécédugulás elég kellemetlen tud lenni. Pláne, ha nincs kéznél vécépumpa. Pánikra azonban semmi ok! Pumpa nélkül is rendelkezel minden szükséges eszközzel, ami a dugulás elhárításához szükséges. A teendőd a következő.

A legjobb trükk a vécé dugulása ellen

A dugulás megszüntetéséhez csak három hétköznapi dologra, mosogatószerre, meleg vízre és egy nagy tálra vagy vödörre lesz szükséged. Ha mindent előkészítettél, kezdd el fel feltölteni az utóbbit a csapnál. Amíg megtelik meleg vízzel, pakolj el mindent a padlóról, nehogy véletlenül eláztass valamit.

A vécé dugulásához nem feltétlenül kell rögtön szerelőt hívni
A vécé dugulásához nem feltétlenül kell rögtön szerelőt hívniWavebreakmedia / Getty Images Hungary

Ha a dugulás miatt teli van a vécé, a mosogatószert töltsd bele közvetlenül a csészébe (ne spórolj vele!), majd öntsd fel annyi vízzel, amennyivel csak tudod. Ha azonban a dugulás kevésbé látványos, előbb keverd össze a mosogatószert a vízzel, és úgy töltsd bele a csészébe. A hangsúly mindkét esetben a gyorsaságon van.

A cél az, hogy a vécécsészében lévő folyadék a lehető legmelegebb és legszappanosabb legyen, a lehető leggyorsabban, anélkül, hogy túlcsordulna.

A trükk lényege, hogy a hőhatás a mosogatószer kenőhatásával kombinálva fellazítja a dugulást, a víz pedig leviszi lefolyón. Amennyiben ez nem történik meg záros határidőn belül, próbálj türelemmel lenni, és állj ellen a kísértésnek, hogy felkavard a vécécsésze tartalmát.

Pumpa nélkül is lehetséges
Pumpa nélkül is lehetségesdjedzura / Getty Images Hungary

A legtöbb dugulásnál a vécé nincs teljesen elzáródva, így jó esély van arra, hogy a csésze lassan magától kiürül. Mindössze annyit kell tenned, hogy szemmel tartod a vízszintet, és ha szükséges, hozzáadsz egy újabb adag meleg vizet, hogy a csésze teli maradjon.

A teli vécécsésze által kifejtett nyomás és a mosogatószerben lévő szappan kenőképessége így elvégzi a piszkos munkát. Ez néha hosszabb időt vesz igénybe, ezért csinálj valami mást, majd 30-60 perc után nézz rá újra.

Mentesen főzni könnyű!

 

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra