Engedély nélkül gyűjt adatokat a magyarok kedvelt böngészője, ne használd

D  US20141020001

Furcsa hiba miatt férhet hozzá adatainkhoz az egyik legkedveltebb internetes böngésző, komoly veszély leselkedhet a felhasználókra.

A Microsoft Edge hibája miatt könnyen rossz kezekbe kerülhetnek korábban eltárolt adataid. A veszélyes hibát hónapok óta jelzik a felhasználók. 

Az X (régebben Twitter) egyik felhasználója adott elsőként hangot megdöbbenésének egy netes böngésző hibájával kapcsolatban. Mint egyik posztjában írta, a Windows 11 egyik frissítésének telepítése után különös dologra lett figyelmes. 

A böngésző veszélyes hibát rejt, egy hiba miatt importál adatokat máshonnan
A böngésző veszélyes hibát rejt, egy hiba miatt importál adatokat máshonnan Angerer / Getty Images Hungary

Veszélyes lehet használni a Microsoft Edge-et

A rendszer automatikus újraindulását követően az általa szinte soha nem használt Microsoft Edge böngésző automatikusan elindult, és elkezdte letölteni a korábban általa a Google Chrome-ban eltárolt böngészési előzményeit. Hiába tiltotta le korábban az Edge számára az adatok importálását, valahogy mégis megtörtént. 

Egy szakértő a beállításait megvizsgálva így magyarázta a jelenséget az X-felhasználónak:

A Microsoft Edge a felhasználó megerősítését követően rendszeresen importálja az adatokat a Windows-eszközén elérhető más böngészőkből. Ezek az adatok magukban foglalják a kedvenceket, a böngészési előzményeket, a cookie-kat, az automatikus kitöltési adatokat, a bővítményeket, a beállításokat és egyéb böngészési adatokat.

Azonban ebben az esetben az engedélyezés nem történt meg, és az adatokhoz a felhasználók nem adtak hozzáférési engedélyt. Természetesen utánajárt a problémának, és kiderült, nincs vele egyedül. Hónap óta jelzik a felhasználók ezt a problémát a Redditen és a Microsoft saját támogatási fórumain segítséget kérve

Sokan aggódnak amiatt, hogy veszélyes következményekkel járhat a böngészőben rejlő hiba. Egyelőre várják a probléma megoldását. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek