Így teheted azonnal kenhetővé a vajat

Gondot okoz, hogy a vaj keményen kerül elő a hűtőből? Többé már nem fog!

Vajtesztünket megelőzően már felhívtuk a figyelmet egy izlandi praktikára, amivel nemcsak lágyabbá, hanem finomabbá is teheted a vajat. Legalábbis, ha gondoskodsz az előkészületekről. A Skillet által ismertetett módszernek ezzel szemben éppen az a legnagyobb előnye, hogy csak fél perc és egy hétköznapi konyhai eszköz szükséges hozzá.

Reszeld le!

Lehet, hogy furán hangzik, de ha nem kívánsz addig várakozni, amíg a vaj szobahőmérsékleten megpuhul, az egyik legjobb dolog, amit tehetsz vele, hogy lereszeled. Ez különösen akkor kímélhet meg az idegösszeomlástól, amikor egy receptben puha vaj szerepel, de neked csak egy hideg és kemény tömböd van, mert akkor vetted ki a hűtőből.

Ne hagyd, hogy kifogjon rajtad, te vagy a keményebb!
Ne hagyd, hogy kifogjon rajtad, te vagy a keményebb!Mitshu / Getty Images Hungary

Ilyenkor csak annyi a teendőd, hogy visszahajtod a vaj csomagolását, hogy ne legyen maszatos a kezed, megragadsz egy reszelőt, amit a sajthoz is használsz, majd belereszeled egy tálba. Mármint a vajat és nem csomagolását! Egy 100 grammos csomag alig fél perc alatt megvan, és utána már könnyedén összedolgozhatod a többi összetevővel egy villa segítségével.

Továbbá jó hír, hogy a formula szendvicsekre is alkalmazható. Ha nem akarod a hideg vajjal deformálni a kenyeret, reszeld rá egy kézi reszelővel. Meglátod, ebben a formában simán elkenheted rajta!

A fentebb említett izlandi vajpuhító praktikáról itt olvashatsz bővebben:

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek