Mik azok a fura lyukak a tornacipő oldalán?

Elég szokatlan helyen vannak, ezért első ránézésre nehéz megmondani, hogy jók-e bármire is.

Ha valaha is viseltél már klasszikus Converse tornacsukát, fel kellett tűnnie, hogy két lyuk található a belső oldalán. A kérdés már csak az, hogy miért!? Rejtélyes lyukakat bemutató sorozatunkban ezúttal a tornacipők egyik legnagyobb talányáról rántjuk le a leplet.

A kényelmedet szolgálják

Az aol.com szerint a lyukak mibenlétét illetően eddig kétféle elmélet látott napvilágot. Az első szerint az oldalsó nyílások egyfajta szellőzőként funkcionálnak. A tornacipőket eredetileg ugyanis sportolóknak, pontosabban kosarasoknak tervezték, akiknél fontos szempont volt, hogy mozgás közben lélegezni tudjon a lábuk. Vagyis a lyukak egyik célja az lehet, hogy megóvjon a kellemetlen beizzadástól.

Funkciója van. Több is!
Funkciója van. Több is!

A másik teória a cipőfűzéshez kötődik. Ha valaki ismeri a titkos tanokat, a két lyukon keresztül úgy kötheti meg a cipőt, hogy az szorosabban tartsa a lábat. Mivel a megfelelő technikára önerőből csak hosszas kísérletezés árán jöhetnél rá, itt egy kis videós segítség, ami megmutatja a lényeget:

Kedvet kaptál a tornacipőhöz, de nem tudod, mennyire passzolna a stílusodhoz? A jó hír, hogy nem lehetsz túl idős hozzá! Legalábbis szerintünk. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra