A Mitsubishi Electric hűtőszakértője szerint nem árt előre felkészíteni a hűtőt és a fagyasztót, hogy a kissé hektikus ünnepi tempó és a maradékok elhelyezése se jelentsen problémát az ünnepek alatt. A viszonylag magától értetődő, mégis hasznos tippeket a Daily Mail foglalta össze.
1. Takaríts ki
A lejárt szavatosságú ételek kidobásával megszabadulhatsz a rossz szagoktól, de ami még fontosabb, felszabadíthatsz egy kevés tárhelyet is, hogy minden elférjen majd a hűtőben az ünnepek alatt. Az átláthatóbb hűtő és a gyors leltár ráadásul a karácsonyi bevásárlólista összeállítását is megkönnyíti majd.
2. Írj karácsonyi bevásárlólistát
A nagybevásárlást lista nélkül abszolválók sokkal több fölösleges dolgot szereznek be mint a lista alapján dolgozó társaik. Egy kevés pénzt is megspórol persze az, aki listával indul útnak, a „hűtőszakértő” szerint azonban más szempontból is előnyös a dolog: a fölösleges termékekkel telezsúfolt hűtőhöz ugyanis nehezebb hozzáférni, ráadásul a rengeteg élelmiszer miatt a hűtés is kevésbé hatékony ilyenkor, gyorsabban megromlanak tehát az ételek.
3. Sok kicsi sokra megy
Az utolsó pillanatra hagyott, tömegnyomorban kikönyökölt alapanyagok előre beszerzése is sokat segíthet a Mitsubishi hűtőse szerint. A nem romlandó alapanyagokat érdemes előre kigyűjteni, és még jóval a karácsonyi hajtás előtt beszerezni néhány tartalék étellel együtt. A tartalékolásra azért van szükség, hogy ne kelljen az ünnepek között vásárlásra fecsérelni az időt.
4. Ne bonyolítsd túl a dolgot
A kevesebb néha több. A rengeteg bonyolult fogás helyett domináljanak inkább a friss gyümölcs- és zöldségfélék. Az egyszerűen elkészíthető, olcsó és - a friss hozzávalóknak hála - ízletes ételekkel könnyebb az ember dolga. A hűtőkkel álmodó Mitsubishi alkalmazott persze külön kiemeli a zöldségek tárolására kijelölt fiókok használatának fontosságát is.
5. Dolgozz előre
A (megfelelő fiókban tárolt!!) zöldségeket jobb minél később felaprítani, hogy frissek maradjanak, a húsok bepácolásának és a fagyasztóban tárolt alapanyagok felolvasztásának viszont érdemes időben nekiállni, nehogy az utolsó pillanatban kelljen velük pepecselni,
6. Maradékcunami
A rengeteg étel hatalmas mennyiségű maradékot is jelent. Ha nem akarod kidobni a nagy műgonddal elkészített fogásokat, jó ötlet lehet előre felkészülni, és lefagyasztani a maradék egy részét. Így nem kell majd három napig ugyanazt enni vagy a kukába önteni a megromlott ételeket.