Biztos, hogy jól használod ezeket a bőrápolási termékeket?

Az arctisztítót nedves vagy száraz bőrre viszed fel, és a hidratálóból is mindenhova jut? Íme pár hiba, amit sokan elkövetnek.

Korábban már írtunk arról, hogy milyen sorrendben érdemes használni a különböző bőrápolási termékeket, és most jöjjön egy újabb adag tanács ezúttal a gyakori hibákra kihegyezve aRefinery29 cikke nyomán. 

1. Arctisztító

Ezt a lépést nem lehet elrontani, ugye? Háát...Ha tiszítógélt vagy -habot használsz, akkor felejtsd el a mosdókendőt, mert túl sokat szív magába az értékes matériából, inkább az ujjbegyeiddel vidd fel azt  a nedves bőrre. Ha viszont a tisztítótejekre esküszöl, akkor a bőröd legyen száraz, hogy ne híguljon fel túlzottan. Ami a tisztítóolajokat illeti, nem annyira ajánlják ezeket, mert nehezebb maradéktalanul eltávolítani a bőrünkről, és eldugíthatja a pórusokat, és bármilyen készítmény, amit utána használunk, nem tudja kifejteni a hatását. A lényeg: bármit is használsz körkörös mozdulatokkal applikáld, majd öblítsd lw vízzel, és utána át is törölgetheted az arcod tisztítókendővel vagy mosdókesztyűvel, hogy tényleg minden koszt és egyebet eltávolíts a bőrödről. És még valami: ugyan az alapos arctisztításnak este van itt az ideje, azért a reggeli arcmosást se hanyagold el, mert el kell tüntetni a lefekvés előtt használt termékek nyomait.

shutterstock 660492694

2. Arcfeszesítő

Mivel a legtöbb ilyen termék sprayként kapható, sokan azt hiszik, hogy rá kell fújni az arcra, de ez nem így van, bármennyire kényelmes és egyszerű megoldásnak tűnik, de sokkal hatékonyabban tudják eltüntetni az összes borzalmat, ami a csapvízzel érintkezve a bőrünkön maradhat, ha kicsit jobban "odahatunk". Fontos, hogy alkoholmentes feszesítőt használjunk, mert amiben van az alkohol, az nagyon szárítja a bőrt, és ha egy vattakoronggal szépen végigtörölgettük az arcunkat, akkor persze fújhatunk is egyet a rend kedvéért. 

3. Szérum

Azért szeretjük őket, mert magas koncentrációban tartalmazzák a hatóanyagokat. Persze ezek teljesítményét is lehet fokozni, mégpedig úgy, ha nem száraz, hanem nedves bőrre visszük fel, mert fura mód sokkal jobban be tudnak hatolni az értékes összetevők a bőrbe.

4. Hidratálókrém

A szakértő szerint a legáltalánosabb hiba az, hogy nem jut mindenhova a krémből, ahova kellene, és nagyon sokan elfeledkezünk a nyakról, pedig oda is kellene jutnia belőle. Bezzeg a hajvonal, ott nem spórolunk vele, pedig kellene, mert így a homloknál és fülnél is küzdhetünk az eldugult pórusokkal. Persze ezért a hajápolási szokásaink is felelősek lehetnek, de az esetek egy részénél a túlzásba vitt krémezés az ok, egészen pontosan az, ha úgy visszük fel, hogy az arcunk közepétől oszlatjuk szét, és nem figyelünk arra, hogy a bőrünket egyenletes rétegben fedje a készítmény, hanem lesz egy vastagabb, arcunkat keretező pórustorlasz.

Ja, és ha száraz a bőrünk, nem az a megoldás, hogy halmozzuk a rétegeket, a bőrünk - bármennyire is űgy tűnik, hogy szomjazik - csak korlázozott mennyiségben képes magába szívni a különböző készítményeket, és különösen oda kell figyelni a napvédőfaktort tartalmazó termékeknél.  

shutterstock 376567441

5. Szemápolókrém

Az ilyen termékeket a belső szemzugtól kezdve a külső szemzug felé kell felvinni a járomcsont íve mentén a gyűrűsujjal, óvatos, gyengéd ütögető mozdulatokkal. Dörzsölni, és az ujjunkat végighúzni tilos, mert az irritációhoz vezethet, és nagyobb az esélye a ráncok kialakulásának vagy megszaporodásának. És persze arra is ügyelni kell, hogy ne kerüljön krém a szemünkbe, sőt, a szempillákra sem, mert az is irritációt okoz, és felpüffedhet a szem alatti rész.

+1 Az egyperces szabály

A tisztító használata után nem szabad túl sokáig tétlenkednünk, 60 másodperccel később már vehetjük is elő a következő terméket, mondjuk egy alkoholmentes feszesítőt, máskülönben bőrünk kiszárad, húzódni, feszülni fog, így viszont kap egy védőréteget.

Oszd meg másokkal is!
Mustra