Betűtípus és műszőrme bunda kapott magyar dizájndíjat

Hétfőn adták át a Magyar Formatervezési és a Design Management Díjakat, a nyertes munkákat november 2-áig lehet megnézni az Iparművészeti Múzeumban. Már csak azért is érdemes elmenni, mert a díj idén 35 éves, ezért bemutatják az eddigi nyerteseket is. Lehet nosztalgiázni, fiatalabbaknak pedig rácsodálkozni a tuti retrocuccokra.

Idén négy kategória volt: termék, terv, vizuális kommunikáció és diákmunka.

Termék kategóriában Bereczki Dávid „Primus Dinghy” tanuló szintű vitorlás kishajója és Tomcsányi Dóri 2014/15-ös őszi-téli ruhakollekciója győzött.

A S’39 Hybrid Design Manufacture Caltrope rendszere a mangrove fák telepítésekor ideiglenes támasztékként szolgál. Nem értik? Mi sem, de a magyarázat egyszerű: a globális klímaváltozás miatt kiemelkedő tengerszint problémáját maga a természet is képes megoldani, csak támogatni kell ebben.

Vizuális kommunikáció kategóriában Katyi Ádám és az ő Westeinde Caption betűtípusa kapta az elismerést, Ulrich Sára diák kategóriában alkotott kiemelkedőt: szövegkép kísérleteiben a szöveg szövetébe avatkozott bele, amelynek eredményeként sajátos átmenet jött létre a szöveg és a kép között. Nagy Dániel pedig a Lamantin Jazz Fesztivál arculatát tervezte meg, amelyhez zenei inspirációt használt. A logó betűinek dinamikája a zenei hangok magasságán és erősségén alapul.

Koncepcióként a harmadik világban fellépő szürkevíz problémájára keresett megoldást Vasques Carlos Alberto,akinek a zuhanyozás közben elfolyó víz újrahasznosítását megoldó koncepcióját díjazták.

Nagy Diána japán-magyar képes szótárt alkotott, Gyulai Natália színes, hosszúszálú műszőrme kollekciója pedig egyedisége miatt érdemelt díjat. 

A Magyar Formatervezési Tanács különdíja a HBH (Hard Body Hang) kockát illeti, ami szabadtéren, akár egy nyilvános parkban is használható sporteszköz.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek