Sportágválasztó, állatmenhely-koncert és ingyenes műemlék-látogatás

Olvasási idő kb. 3 perc

Ez a hétvége igencsak kedvez a családoknak: választhatunk csemeténknek sportágat a Nagy Sportágválasztón, egész napos családi programra várnak a NOÉ Állatotthonban, a Kulturális Örökség Napjainak hétvégéjén pedig rengeteg műemlék tárja ki ingyenesen a kapuit a kirándulók előtt. Programajánló.

A következő pár nap bővelkedik az izgalmas programokban: most elsősorban családi és zenei programokból csemegéztünk.

Ugrálóvár és Keresztes Ildikó

Szeptember 18-án, szombaton 10 órától a XVII. kerületben található NOÉ Állatotthonban másodszor rendezik meg a Segélykoncert az állatokért című, egész napos programot. A nap bővelkedik majd érdekes eseményekben, hiszen délelőtt ugrálóvár, óriáscsúszda és játékos foglalkozások várják a gyerekeket, 11 órakor pedig átadják az állatotthon területén létrejött játszóteret. 12-től a Pestlőrinci Kutyakiképző Iskola kutyás bemutatóját láthatjuk, de hastánc- és capoeira-előadásban is lehet részünk.

14 órától több énekes is tiszteletét teszi a segélykoncerten, köztük Keresztes Ildikó, Tóth Vera, Tóth Gabi, Balássy Betty és Varga Feri, a Jump Rock Band, a Last Minute és a (R)EVOLUTION. Este „mezőbál”: tánc, karaoke és természetesen zene minden mennyiségben.

Válaszd ki a te sportodat!

Szeptember 17-én, pénteken elkezdődött a VII. Budapesti Nagy Sportágválasztó a Merkapt Maraton Sportközpontban. A kétnapos, ingyenes rendezvényen (17-18-án) azokat a sportolni vágyó kicsiket és nagyokat várják, akik szeretnének első kézből segítséget kapni ahhoz, hogy melyik sportba érdemes belevágniuk.

A bemutatókkal és nyílt edzésekkel tűzdelt programon közel 80 sportágból lehet választani, sőt, olimpikonokkal, élsportolókkal is találkozhatunk. (A programot eső esetén is megtartják!)

Fedezd fel magadnak a hazai műemlékeket

Ismét eljött az ideje a Kulturális Örökség Napjainak: annak a hétvégének (szeptember 18-19.), amikor a család nyakába veheti az országot és ingyenesen nyerhet betekintést olyan emlékhelyekre, műemlék-épületekbe, amelyek nem mindig, vagy legalábbis nem ingyenesen állnak a közönség rendelkezésére.

A templomok, műemléki épületek ezen a két napon nem csak tárt kapukkal, de sok esetben rendezvényekkel, koncertekkel és kiállításokkal várják a betérőt. Részletes program és műemléklista a www.oroksegnapok.hu oldalon.

A Ghymes a Művészetek Palotájában, Kozma Orsi a Budapest Jazz Clubban

Szeptember 19-én, vasárnap 19:30-tól a Ghymes tart ünnepi koncertet a Művészetek Palotájában. A most 15 éves jubileumát ünneplő Fonó Budai Zeneház szorosan összeforrt a zenekar történetével, jubileumi koncertsorozatának első eseményeként a Ghymessel indítja útjára az ereszdelahajamat. Szarka Tamás zenéjét és irodalmi értékű szövegvilágát Szarka Gyula népzenei alapú szerzői zenéje teszi tökéletessé, emellett Keresztes Ildikó is közreműködik az esten.

Szeptember 23-án 21 órától a Budapest Jazz Clubban élvezhetjük a Kozma Orsi Quartet kellemes muzsikáját: a már következő albumán dolgozó zenekar természetesen bőven ad majd ízelítőt korábbi, Hide and seek című lemezéről, amely október elején Japánban, és még ebben az évben Angliában is megjelenik.

Címlapfotó:Vramak

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek