Szerelem, ékszerek és sóbarlangi relaxálás

Olvasási idő kb. 3 perc

A következő néhány napban a némi pikantériára vágyók szerelmi intrikákkal teli színdarabokat, a kuriózumok kedvelői pedig izlandi ékszereket láthatnak, királyi körülmények között fröccsözhetnek, vagy egy sóbarlangban relaxálhatnak. Programajánló.

Fogd a nőt és fuss!

Kétségtelen, hogy a szerelmi cselszövések, keresztbekacsintások a mai napig elévülhetetlen elemei a vígjátékoknak: a Városmajori Szabadtéri Színpad nyárvégi kínálatával biztosra megy, és a szenvedélyek viharába kalauzolja közönségét. A Figaro házassága után Molnár Ferenc sem maradhat ki a jóból: ma is egyik legtöbbet játszott drámaírónk Játék a kastélyban című szellemes komédiájával augusztus 14-én ezúttal a Kecskeméti Katona József Színház vendégszerepel a Városmajorban. Az idei utolsó vendégjáték a Színházi Szemle keretében lesz látható, és egy zseniális hazugság köré szövi a bonyodalom szálait. A Cseke Péter által rendezett előadás főbb szerepeiben Márton András, Csémy Balázs, Danyi Judit és Hegedűs Zoltán tűnik fel.

A pikáns sztorik sorában Straub Dezső rendezésében, többek közt Gergely Róbert és Gregor Bernadett főszereplésével egy Nejcserés támadásnak is tanúi lehetünk augusztus 19-én: a kicsapongó férj hűtlenkedései ellenére igyekszik elkerülni felesége bosszúját.

Aki szeretne egy kicsit kiruccanni és úgy élvezni egy remek előadást, annak augusztus 14-én este (esőnap esetén 15-én) 20:30-kor a Szentendrei Nyár és Teátrum helyszínén, Szentendrén a helye. A Művészetmalom ad otthont a budapesti Katona József Színház A szerelem diadala című előadásának, amelyet Ascher Tamás rendez: cselszövés, álruha és félreértések sorozata kíséri Marivaux keserédes darabját.

Fiatal fotósok és izlandi ékszerek

Kiállításokban is bővelkedik a következő hét: a fotó szerelmesei a Fotografus.hu Alapítványi Fotóiskola idén végzett hallgatóinak diplomamunkáit tekinthetik meg augusztus 26-ig a Gödör Klubban.

Aki valami különlegesre vágyik, vegye célba a Museion No. 1. Galériát, ahol egyenesen Izlandról érkeznek ékszerek. Az izlandi ékszertervező Hildur Yr Jónsdóttir messziföldről jött testdíszei izgalmas élményt ígérnek: „Egy vulkanikus szigetről származom, ahol együtt élek a szinte érintetlen természettel, ami nagy hatással van rám. Ez az energiám, az inspirációm forrása. Mindenfelé organikus formák, oly szépek, kegyetlenek, egészen ijesztőek és csúnyák, színesek és színtelenek” – vallja az alkotó.

A tervező szeptember 3-ig megtekinthető kiállítása mellett ugyanitt Viselhető plasztikák címmel csoportos tárlatot is láthatunk.

Királyi fröccs és sóbarlangi relaxálás

A kulturális élvezetek után a testnek-léleknek is kijár egy kis kényeztetés: a Királyi Borház és Pincemúzeum augusztus 12. és 18. között 12 órától vásárral, bor- és fröccskorcsolyákkal, kézműves-bemutatókkal várja a közönséget. A Királyi Fröccs Udvar nedűkkel teli élménye után, 16-án este 20 órától pedig érdemes útba ejteni a Sóker Sóbarlangot, ahol Kristályhangok címmel, a hangterápiában is használatos hangszerek megszólaltatásával rendeznek relaxálást. Ezen az estén  Soós Arnold veszprémi multi-instrumentalista ütőhangszeres zenész és Zsarnai Gábor szolgáltat meditatív zenét az egybegyűlteknek: a Hang nevű svájci ütős-dallamhangszer mellett olyan egzotikus világzenei és hangterápiás hangszereket szólaltatnak meg, mint például a def (perzsa keretdob), az óceándob, vagy éppen a dél-afrikai kalimba.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek