Június 5-én Biatorbágyon tartják meg az Olasz Kultúra Napját. Az egész napos eseményen az érdeklődők ízelítőt kapnak az olasz kulturális élet és gasztronómia különlegességeiből.

cikk-tious-rovid

A rendezvény házigazdája, Gianni Annoni mesterszakács, és televíziós műsorvezető a kóstolóval egybekötött bemutató során egyebek mellett az itáliai konyhaművészet olyan különlegességét ismerteti, mint a zellerszárba töltött gorgonzola sajt.
Lesz ezen kívül meseolvasás Kéri Kitty előadásában, kortárs filmművészet vetítéssel, illetve érdekes logikai játékok gyerekeknek. A zenekedvelők Maestro Mauro Maur, a Római Operaház Zenekara első trombitásának esti koncertjét élvezhetik Francoise de Clossey zongorakíséretében. A művészek karizmatikus duója az első közös fellépésük pillanatától elnyerte a közönség és a kritika elismerését. A nemzetközi hírű zenészek olasz filmzenét interpretálnak világszínvonalon. Híres zeneszerzők, köztük Morricone, Theodorakis, Bussotti, Clementi, Vlad ajánlották műveiket Mauro Maurnak. A koncert során a közönség a betétdalokhoz kapcsolódó filmrészleteket (Egy maréknyi dollárért, Amarcord, A misszió) tekinthet meg, melyekhez maga a művész Maestro Mauro Maur fűz gondolatokat.
A belépés a napközbeni eseményekre díjtalan.

További információ

Mustra