A 24 legrosszabb karácsonyi ajándék: ezeket az utolsó pillanatban se vedd meg!

GettyImages-1290339602

Adni öröm, de azért nem mindegy, hogy mivel leped meg szeretteidet karácsonyra.

Vannak olyan ajándékok, amikre akár rá is írhatnád, „ezen nem gondolkoztam túl sokat”, mert már messziről süt róluk, hogy csak leemelted őket a polcról a boltban, mert épp nem volt semmi épkézláb ötleted. Ha nem szeretnéd, hogy a karácsonyi ajándékozást kényszeredett mosolyok kísérjék, a következő tárgyakat felejtsd el.

1. Illatgyertyák

Oké, lehet, hogy éppen akciósak az üzletláncban, ahová betérsz vásárolni, de a legtöbbnek még csak nem is jó az illata, aki pedig szereti őket, az úgyis megveszi magának a kedvencét.

2. Bögre

A bögre az egyik legelcsépeltebb karácsonyi ajándék, ami valaha is létezett. Ezzel megint csak az a helyzet, hogy a legtöbb ember éppen elegendő bögrével rendelkezik (főleg, ha mindig azt kapják karácsonyra), így semmi szükségük egy újabbra.

Ha valaki nem tudja, hogy mit adjon kollégájának, akkor általában bögre lesz belőle
Ha valaki nem tudja, hogy mit adjon kollégájának, akkor általában bögre lesz belőleSolStock / Getty Images Hungary

3. Zokni

A zokni nem ajándék, hanem egy használati tárgy. A kézzel kötött daraboknak talán még lehet varázsa, de egy sima, átlagos zoknitól senki nem fog izgalomba jönni.

4. Kozmetikumok

Bármilyen termék, ami a személyes higiéniával kapcsolatos, szintén nem tekinthető ajándéknak. Egy személyes tárggyal biztosan nagyobb örömöt fogsz szerezni, mint egy kozmetikummal, amit hamar elhasznál az ember, majd egyszerűen kidobja.

5. Képkeret

Ha az ajándékozó fél egy gyerek, akkor még beleférhet, de a felnőtteknek soha nem kéne képkeretet adniuk egymásnak. Hiába választasz egy szép darabot, lehet, hogy teljesen elüt az ajándékozott meglévő dekorációitól, és talán nincs is olyan képe, amit szívesen viszontlátna benne.

6. Ünnepi pulcsi

Az ünnepi pulcsik jellemzően rondák, és nem lehet őket egész évben hordani. Gyakran még a nagymama által kötött ruhák is a fiók mélyén végzik.

Jól néz ki, csak kár, hogy évente két hétig lehet hordani
Jól néz ki, csak kár, hogy évente két hétig lehet hordaniSDI Productions / Getty Images Hungary

7. Állatos kellékek

Még ha az illető saját gyermekeként is tekint háziállatára, egy ilyen ajándék nem neki, hanem kedvencének szól. Persze megajándékozhatod a kutyáját/macskáját is, de gondoskodj róla, hogy ő is kapjon valami kedvére valót.

8. Póló

A legtöbb embernek annyi pólója van, ami több életre is elegendő, ráadásul nem biztos, hogy eltalálod a méretét vagy az ízlését.

9. „A világ legjobb” akármije

A fenti felirattal ellátott bögrék, pulcsik és serlegek nagyjából két másodpercig még cukinak tűnnek, de aztán már egyre kevésbé. Ha el akarsz ismerni valakit valamiért, akkor írj neki inkább egy személyre szóló ajándékkártyát.

10. Állatok

Állatot ajándékozni hatalmas hiba, hiszen tartása nagy felelősséggel és gyakran rengeteg extra kiadással is jár, amire nem biztos, hogy mindenki fel van készülve.

11. Edzőcuccok

Ez elég félreérhető, hiszen a másik fél úgy is értheti, hogy szerinted felcsúszott rá pár kiló, ezért ráférne a mozgás.

12. Naptár

A naptárak irodai eszközök, nem pedig ajándékok. Ha mindenáron naptárat akarsz venni, legalább tedd személyessé a megajándékozott kedvenc fotóival.

13. Csecsebecsék és ajándéktárgyak

Sokak otthona már alapból tele van csecsebecsékkel, ezért megvásárlásukkal csak annyit érsz el, hogy lesz egy újabb tárgy, amit ide-oda kell pakolni és időnként leporolni.

A dísztárgyakra gyakran ez a reakció
A dísztárgyakra gyakran ez a reakcióOrbon Alija / Getty Images Hungary

14. Önsegítő könyvek

Hiába vezérel jó szándék, ezzel is azt üzened, hogy valami nem stimmel a másikkal. Egy ajándéknak boldogságot kéne okoznia, nem pedig kétségeket ébresztenie.

14. CD és DVD

Voltak idők, amikor tökéletes ajándékoknak számítottak, de a technológia fejlődésével ezek az idők már elmúltak. Manapság már több értelme van egy streamingszolgáltatásra előfizetni.

15. Pénz

A pénz mindenkinek jól jön, de egy családtagtól karácsonyi ajándéknak kapva személytelennek érződik, és az összeg is rossz szájízt hagyhat maga után. Ajándékozz inkább élményt, amire mindketten szívesen emlékeztek majd.

16. Diétás termékek

Bizonyára már magadtól is kitalálod, hogy mi velük a baj. Azok, akik diétáznak, jó eséllyel éppen elég stresszesek emiatt, így nem hiányzik nekik egy ajándéknak álcázott ítélet.

17. Takarítóeszközök

A takarítás cseppet sem szórakoztató, így ne is várd, hogy a takarítóeszközöket látva valaki majd örvendezni kezd.

18. Tévéből ismert termékek

A teleshopos terméket nem véletlenül a hajnali órákban adják el az alváshiányos nézőknek. Az a hír járja, hogy nemcsak az áruk alacsony, hanem a minőségük is.

19. Kimért édességek

Egy finom kézműves csoki még működhet, de egy zacskónyi cukorka nem a legjobb ajándék (arról nem is beszélve, hogy a sok cukor milyen egészségtelen). A mennyiség helyett inkább a minőségre helyezd a hangsúlyt.

20. Szappan

Nem számít, hogy milyen szép a formája vagy az illata, vagy hogy milyen különleges összetevőkből készült. A szappan kézmosásra való, ami valóban fontos, de ez sem tipikusan az a dolog, amitől bárki is eksztázisba esne.

Van, aki szereti, de valljuk be, nem túl kreatív ajándék
Van, aki szereti, de valljuk be, nem túl kreatív ajándékÐðð½Ð Оñðð¾Ð²Ð / Getty Images Hungary

21. Ünnepi tárgyak

Ezek ugyan hozzájárulhatnak az ünnepi hangulathoz, de 10 hónapon át egy doboz mélyén lesznek, így jobb, ha olyasmit veszel, ami egész évben használható.

22. Nyakkendő vagy sál

Bár csábító lehet a gondolat, hogy a férfiaknak nyakkendőt, a nőknek pedig sálat vegyél, próbálj erős maradni, és tekints el tőle. Ha valaki viseli őket, akkor valószínűleg bőven van neki belőlük, ha meg nem, akkor nincs is szükségük rájuk.

23. Toll

A tollat általában munkához vagy hivatalos papírok aláírásához használjuk. Biztos azt szeretnéd, hogy a megajándékozott ilyen nyűgös feladatokhoz társítson?

24. Kulcstartó

A kulcstartó tipikusan az a tárgy, amiből csak egy kell (na jó, ha a slusszkulcsét is idevesszük, akkor kettő), ráadásul gyakran promóciós ajándékként dobálják az ember után, ezért nem képvisel túl nagy értéket.

Via cheapism.com

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra